WordPress’te görüntülenen kategoriyi işaretlemek

WordPress’te görüntülenen kategoriyi işaretlemek

WordPress blog yazılımının, standart olan pek çok özelliği var. Dosyaların bulundukları dizinlerden, CSS etiketlemelerine kadar her noktada bu standartlaşma göze çarpıyor. Bu şekilde geliştirilmeye daha açık bir hal elde edilmeye çalışılıyor.

Bu özelliğin faydalarından biri de görüntülenen kategoriyi işaretlemede karşımıza çıkıyor.

Ziyaretçilerin, sayfalarımızda gezinirken o anda tam olarak nerede olduklarını bilmek istediklerini biliyoruz. Bir başka deyişle, bulundukları sayfa ana sayfa mı, kategori sayfası mı, yoksa bir yazının sayfası mı bilmek, ziyaretçilerinizin en tabi hakkı.

Eğer ziyaretçilerinizin “Şu anda hangi kategorideyim?” sorusuna kategori listenizde cevap vermek isterseniz, WordPress’in standart özelliklerinden birinden yararlanabilirsiniz.

Herhangi bir kategori görüntüleniyorsa WordPress, seçili kategorinin <li> elementi içerisine current-cat sınıfını ekliyor. Bu sebeple aşağıdaki CSS parçası ile, seçili kategoriyi belli etmek oldukça kolay oluyor:

#nav .current-cat{
   color:#FFFFFF;
   background-color:#CC0000;
}

Bu kodu, şablon dizininizdeki .css dosyasına eklemeniz gerekiyor. Genellikle bu dosyanın adı style.css oluyor.

Aşağıda, yukarıda verdiğimiz kod parçasına ait örnek ekran görüntüsü yer alıyor. CSS kodunu değiştirerek farklı görünümler elde edebilirsiniz.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...