Neden Dinlenme Tatilleri En Az 8 Gün Olmalı?

Bazen küçük bir tatil hiç yoktan iyidir, ancak zamanınız varsa en az sekiz gün gün olmasına dikkat edin. Araştırmalar bu sürede tam olarak yorgunluğunuzu atıp tekrar dinç hissedebileceğinizi gösteriyor.

Journal of Happiness Studies’de yayınlanan bu çalışma, koşuşturmaya ara verir vermez hızlı bir şekilde mutlu olacağınızı ve kendinizi iyi hissedeceğinizi gösteriyor. Rahatlama ve pozitif enerjiniz sekiz günlük bir kaçamakla zirve yapacaktır ve keyfiniz yerine gelecektir. Bu keyif on birinci güne kadar azalmaya başlar, hatta zirveden çok sert bir iniş yaşayabilirsiniz –evi özlemek ve bıkkınlık gibi. Peki, neden sekizinci gün? Araştırmacılar bir insanın unutma, sorumlulukların ve stresin etkisinden kurtulma süresinin ortalama sekiz olduğuna inanıyorlar.

Ne yazık ki, araştırmalar eğlence bittikten sonra, ne kadar uzun tatil yapığınızıın mutluluğunuza bir etkisinin kalmadığını gösteriyor. Sekiz gün tatile çıkın ya da çıkmayın, en geç işe başladıktan bir gün sonra bu neşenin tesiri geçiyor. Tabi ki hala kendinizi dinç hissedebilirsiniz ama tatil modundan çıkan zihniniz kolaylıkla gerçek hayata dönecektir.

Araştırmacılar yine de 8-11 gün süresince tatil rezervasyonu yapmanızı öneriyor. Sekizinci gününüzü en rahat ve tatilden en çok faydalandığınız gün olarak ayarlamaya çalışın. Sağlıklı bir ortamda, en az 8 saat uyku, tatiller için de olmazsa olmaz…

Dahası araştırmacılar izinlerinizi bir kerede harcamak yerine belirli periyotlarla dengelenmiş tatiller öneriyorlar. Rahatlamak için kendinize daha sık fırsat çıkarmanız daha faydalı olacaktır.

Kaynak: Lifehacker

WoW

zamanının çoğunu hukuk fakültesinde geçiriyor.

Sevebilirsin...