Geridekilerle de İletişim Kurmayı Unutmayın!

Geridekilerle de İletişim Kurmayı Unutmayın!

Profesyonel ağınızı genişletmek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Zaten yapmalısınız da. Ancak çoğunlukla atlanan bir nokta var: Sadece “ileridekileri” değil, “geridekileri” de iletişim ağınıza dahil etmelisiniz!

İş blogu Entrepreneur‘un da belirttiği gibi, çoğu insan, sektörde kendilerinden daha iyi noktalarda yer alan kişilerle iletişim kurmaya çalışıyorlar. Onlarla LinkedIn, Twitter, Facebook arkadaşı olmaya, paylaşımlarını dikkatle takip etmeye ve mümkün olduğunca diyaloga girmeye çalışıyorlar. Daha çok parası olan, daha iyi pozisyonlarda bulunan ve imkanları daha geniş olan kişilerle yakınlaşmanın bir mahzur olmasa da; kendi seviyenizdeki (ve gerideki) kişilerden uzak kalmak, kaybedilmiş bir fırsattan başk bir şey değildir. Sebebi basit: Bugün geride olanlar, ömür boyu geride kalmayacaklar. Önünde sonunda, bazıları ilerinize geçecek.

İşin doğrusu, iletişimde insanları “ileride”, “geride”, “aynı seviyede” gibi sınıflandırmanın hiç bir faydası yok. Belki tanıştığınız kişilerden birini daha sonra ekibinize dahil edeceksiniz, belki o an kariyerinize faydası olmayacakmış gibi görünen biri, çok önemli bir noktaya yükselecek. Belki de, o çok önem verdiğiniz, söylediklerini can kulağı ile dinlediğiniz kişiler yarışta geri kalacaklar.

Her seviyeden insana, “saygın bağlantılar” gözüyle bakmayı alışkanlık haline getirirseniz, büyük fırsatları kaçırmamış olursunuz.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...