İnternet Kuralları

İnternet Kuralları

Blog Yazarı Anil Dash, teknoloji alanında çalıştığı süre zarfında öğrendiklerini özetlediği “İnternet Kuralları” hazırlamış. Listede geçen yıllar içinde edindiğimiz tecrübelerle bizim de katıldığımız bazı maddeler var. İşte o maddeler ve daha fazlası:

1. Siteniz aşağılık insanlarla doluysa, bunun sorumlusu sizsiniz.

2. Tepkilerine bakacak olursak, internet kullanıcılarına yapılabilecek en büyük kötülük, kaliteli bir uygulamayı ücretsiz olarak dağıtmanızdır.

3. Üç şey asla çalışmaz: Sesli chat, yazıcı ve projeksiyon cihazı.

4. İnternet topluluğu bir kişiyi, fikri veya konuyu kötülemeyi kafaya koyduğu zaman; her şey konuyla ilgili eleştirilerle başlar, herkesin en aşağılayıcı cümleleri kurabilmek için yarıştığı bir mücadeleyle son bulur.

5. İnsanlar, internette kullanıcı isimlerinin yanına bir altın yıldız alabilmek için dağlar kadar yük taşımaya razıdırlar.

6. İnternet kullanıcılarından verimli bir geri dönüş almak isteniyorsa, ucu açık sorular değil, kesin cevaplı sorular sorulmalıdır.

İzninizle listeye bir kaç madde de biz ekleyelim:

7. İnsanlar okumayı ve düşünmeyi değil, seyretmeyi ve eğlenmeyi tercih ederler.

8. Web siteleri ziyaretlerden azami fayda sağlama amacıyla kurgulanan yarı ticari veya ticari oluşumlardır. (İstisnaları var elbette)

9. İnternette bir kullanıcının adına, yaşına, cinsiyetine, resmine, ilgi alanlarına ve geri kalan hiç bir bilgisine güven olmaz.

10. İnternet aleminde kediler sevilir.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...