Profillerinize buyurun!

Profillerinize buyurun!

Bir kaç gündür ekibimiz site tasarımındaki bazı eksik öğeleri tamamlamak için çalışıyordu. Bu çalışmaların en önemli maddesi şüphesiz “Üye Bilgisi” sayfalarının yeni tasarımıydı. Eski tasarımın görsel yönden oldukça zayıf olduğunu biliyorduk. Bunun dışında üyelerimize ait bilgileri listelemede de bir takım eksiklikleri vardı.

Mesela 1 yıldan beridir üye sayfalarında doldurulmayı bekleyen “doğum tarihi” bilgisi, “Üye Bilgisi” sayfalarına yansımıyordu. Üyelerimizin beğenilen 5 yorumları listeleniyordu, ancak yorumlarından kaç tanesinin beğenildiği gösterilmiyordu. Üyelerimizin yazılara verdikleri ortalama puan, attıkları yorumların toplam yorum sayısına oranı, üyemizin aktif bir kullanıcı olup olmadığı gibi önemli bilgiler de eksik kalıyordu.

Belki de en önemlisi, üyelerimizin beğenilen yorumlarını listelerken, en çok kimlerin yorumlarını beğendikleri bilgisini atlıyorduk.

Bu önemli eksiklikleri, yeni tasarımla birlikte tamamlamaya çalıştık.

Bir kaç gün süren deneme çalışmalarımız sırasında denk gelmediyseniz, aşağıdaki resimde Üye Bilgisi sayfasının yenilenmiş arayüzünü görebilirsiniz. Numaralandırılmış ve harflendirilmiş noktaların anlamlarını, resmin altında açıklamaya çalışacağız.

Çalışmamızda gözünüze çarpan aksaklıkları bize bildirmeniz çok faydalı olacaktır.

Bu tecrübede yanımızda olduğunuz için teşekkürler.

1. Üyemizin tanımı: Üye kullanıcı adının hemen altında, üyemizi tanımlayan bir cümle bulunur. Bu cümlenin hazırlanmasında, üyemize ait 3 bilgiden yararlanılır: Yaşadığı yer (Türkiye-Yurt dışı), doğum tarihi ve sitemize üye olduğu tarih. Bu bilgilerden eksik olanlar varsa, cümlede bu bilgiler yer almayacaktır. Aynı şekilde, üyemiz özel bilgilerinin görüntülenmesini istemediğinde de, burada yalnızca üye olduğu tarih bilgisi yer alacaktır.

Tam fonksiyonla çalışması için ne yapayım?
Doğum tarihinizi ve yaşadığınız yeri doldurun. Tercihim! sayfanızdan “Üye sayfamda kişisel bilgilerim görüntülensin.” seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.

2. “Şu anda…” bilgileri: “Şu anda…” sayfamızı biliyorsunuz. Eski versiyonda da bulunan bu bölümde, “Şu anda…” sayfanızda verdiğiniz bilgiler yayınlanıyor.

Tam fonksiyonla çalışması için ne yapayım?
“Şu anda…” sayfasında istediğiniz seçenekleri işaretleyin ve üye bilgilerinizin görüntülenmesi için 1. maddede bahsedilen işlemi uygulayın.

3. En son: “Bu üyemiz en son hangi yazıyı oyladı ve hangi yazıya yorum attı?” sorularının cevabını bu bölüm veriyor. Eğer bir yazarımızın sayfasındaysanız, yukarıdaki örnekte de görüldüğü gibi, yazarın son yazısıyla ilgili bilgiyi de burada bulacaksınız.

Tam fonksiyonla çalışması için ne yapayım?
Yazılarımızı oylayın ve yazılarımıza yorum atın.

4. Yazar İstatistikleri: Yalnızca yazar sayfalarında yer alır. Yazarımızın yazdığı yazı sayısı ve günlük yazı ortalaması ile yazarın yazılarına aldığı yorum sayısı bu bölümde yayınlanır. Bu bölüm de önceki versiyonumuzda da yer alıyordu.

5. Minik resimler: Laf kalabalığından hepimiz sıkılıyoruz. Hele uzun istatistik verileri, insanın canını kolayca sıkabiliyor. Bu düşünceyle hazırladığımız bu bölümde, minik resimlerle üyemiz hakkında hızlıca bilgi sahibi olabilmenizi amaçlıyoruz. b, c ve d’deki resimler, istenen durum sağlanamadıysa renksiz görünürler. Soldan sağa sayalım…

a. Üyemizin attığı yorum sayısının, sitemizdeki toplam yorum sayısına oranı. 7. bölümde de bulabileceğiniz bu bilgiyi kalın koyu kırmızı harflerle, başında % işareti bulunacak şekilde bir resim dosyasında yazıyoruz.

b. Üyemiz son 1 ay içinde yorum yapmış mı? Eğer yapmışsa; biri yeşil, biri pembe iki baloncuktan oluşan bu resmimiz renkli görünecektir. Eğer yapmamışsa, balonlar siyah-beyaz görünür.

c. Üyemiz son 1 ay içerisinde giriş yapmış mı? Bu resmi, yorum veya oylama yapmayan, ancak sitemize giriş yapan üyelerimizin anlaşılabilmesi için ekledik.

d. Üyemizin profil resmi var mı? Haklısınız, üyemiz resim seçmediğinde soru işaretli bir üye resmi görüntüleniyor. Ancak sitemizde ilk defa bir üye profili gören üyelerimizin bir eksiklik olduğunu anlayabilmelerini sağlamak istedik.

e. Meşhur ops puanının ne olduğundan daha önce bahsetmiştik. Orada da söylediğimiz gibi bu puan, sitemize yaptığınız katkıların bir göstergesi olarak özetlenebilir. Yazılarımıza yaptığınız yorumlar, yazıları oylamanız, yorumları beğenmeniz gibi bazı faktörler bu puanınızın hesaplanmasında etkili oluyorlar. 7. bölümde de gösterdiğimiz bu bilgi, kalın sarı renklerle bu resmimizde yer alıyor.

f. Üyemiz nerede? “Şu anda…” sayfanızda verdiğiniz bilgiye göre, “Ev”, “İş yeri”, “Dışarı”, “Okul”, “Bilinmiyor” resimlerinden biri görüntüleniyor.

6. Beğenilen Yorumları: Daha önce de, üyelerimizin en çok beğenilen 5 yorumlarını listeliyorduk. Artık profil sayfalarında sağdaki sticker’ın üzerinde yer alan bu bilgilere ek olarak, üyemizin toplam kaç yorumunun beğenildiği bilgisi de yer alıyor.

Tam fonksiyonla çalışması için ne yapayım?
Güzel yorumlar yazarsanız, üyelerimiz bunları değerlendirmek isteyeceklerdir.

7. İstatistikler: Bu bölümde eskiden de yer alan istatistik bilgilerine bir ekleme yaptık: Üyemizin yazılarımıza verdiği puanların ortalaması.

8. Beğendiği Yorumcular: Yeni eklenen bu bölümümüzde, üyemizin yorumlarını en çok beğendiği 5 yorumcuyu üye resimleriyle beraber listeliyoruz. Üye isminin yanında, parantez içinde kaç yorumun beğenildiği bilgisi yer alıyor. Üyelerimiz beğendikleri yorumları Güzel Yorum! sayfasında görebiliyorlar.

Tam fonksiyonla çalışması için ne yapayım?
Yorumların sol tarafında bulunan “Güzel Yorum!” bağlantısına tıklayarak, yorumları beğenin.

9. Ziyaret sayısı: Her hanenin sayaçları vardır. Profil sayfanızın sayacı da tam burada. Sayfanızın kaç kere ziyaret edildiği bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.

Profil sayfasının eski hali ile yeni halini aşağıdaki resimde bir arada görebilirsiniz.

Başlıkta da söylediğimiz gibi, profillerinize buyurun efendim!

Afiyet olsun!

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...