Devasa Bir Gemi

Devasa Bir Gemi

Yarı yüzer platformlu bir ağır yük taşıma gemisi olan MV Blue Marlin ne kadar büyük bir gemi olabilir?

Sondaj kulelerini ve diğer büyük gemileri taşıyabilecek kadar büyük bir gemi olması, kafanızda ne kadar büyük bir gemi olduğu konusunda canlandırma yapmanıza yardımcı olabilir.

Bu gemi 60 kişilik mürettebatının yaşaması için 38 kamaraya sahip ve ayrıca içerisinde egzersiz salonu, sauna ve yüzme tesisleri de barındıyor.

Blue Marlin, USS Cole

Üstte görülen 2000 yılına ait fotoğrafta Blue Marlin, Yemen’de El-Kaide örgütünün saldırısı sonucu hasar görmüş olan USS Cole destroyerini ABD’ye geri götürmek için kullanılmıştı.

Blue Marlin, 18 gemi taşıyor

Blue Marlin, 18 gemi taşıyor

Bir gemiyi taşıyabilmek çok etkileyici bir başarı olarak görülebilir, peki ya 18 gemiyi birden taşımak? Bu fotoğrafta da Blue Marlin’in, 18 nehir teknesi ve birkaç adet büyük pontonu Çin’den Hollanda’ya taşıdığı görülüyor.

Gemi ya da gemiler taşıyan bir gemi çok büyük bir gemi olabilir, ancak sandığınızın aksine Blue Marlin dünyanın en büyük ağır yük taşıyabilen gemisi değil.

Dünyanın en büyük gemisi ünvanı, Blue Marlin‘in güvertesinden %70 oranında daha büyük bir güverteye sahip olan Dockwise Vanguard isimli gemiye ait. Vanguard kendi türünün şu ana kadar üretilmiş en büyük, en geniş gemisi ve 110.000 tona kadar (evet, yüz on bin ton!) yük taşıyabiliyor. Bu geminin sahibi olan şirket aynı zamanda Blue Marlin’in de sahibi.

Vanguard, denizlerdeki petrol ve gaz tesisleri taşımak için üretilmişti ancak bu gemi başka gemileri de taşıyabiliyor ve kıyıdan uzak yerlerde de sabit havuz görevi görüyor.

Vanguard, Costa Concordia‘yı Isola del Giglio‘dan İtalya anakarasındaki bir hurdalığa taşıması için önerilmişti.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...