ABD’den Tabiat Manzaraları

ABD’den Tabiat Manzaraları

Bu yaz, fotoğrafçı Shane Black bir hayali gerceğe dönüştürdü ve sonuç “Macera Seni Çağırıyor” : Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yolculukları sırasında iki fotoğrafçı arkadaşıyla beraber çektikleri, 10000 resimden oluşan çok hoş bir time-lapse (zaman atlamalı) video. 

Black, yolculuğun üçü arasında bir şaka olarak başladığını söyledi. Fakat planlar ciddileştikçe, hepsi iki ay boyunca seyahat etmek için işlerini bırakma durumunu onayladılar. 

Black, Marysville-Ohio‘da araştırma ve geliştirme konuları üzerine 6 yıl çalışmıştı. Fakat işi onu, gitmek istediği yöne götürmüyordu, ve Ohio yapmak istediği manzara fotoğrafçılığı için yetersiz kalıyordu.

Müdürüne yaklaşık 20921 km (13000 mil) lik hız kontrolu olmayan bir Dodge Caravan ile bir aylık yola çıkacağını önceden haber verdi. Fotoğrafçılar, 32 eyalet ve 13 ulusal parkı ziyaret etme başarısını gösterdiler. 

Ülke çapında büyük şehirlerdeki fotoğrafçılık atölyelerinde öğretim vermeleri, yolculuğu finanse etmek açısından onlara yardımcı oldu. Online fotoğraf paylaşım sitesi Flickr ve meşrubat devi Coca Cola da bu yolculuğu destekledi. 

Black için bu atölyeler artık kendi günlük işleri haline gelmişti hatta işten kalan zamanlarını, genellikle arkadaşları yattıktan sonra, Amerika’nın muhteşem yerlerinin çekimlerine ayırıyordu. “Çoğu gece aslında saat aksam 10 gibi onları otele bıraktıktan sonra sabah 3’e kadar yıldızların çekimleri için geri döndüm” dedi Black. Bu yolda tabii ki çok büyük zorluklarla karşılaştı. Los Angeles’ta yedekleme yaparken harici diski arızalandı ve Grand Tetons Ulusal Parki’nda yaptığı çekimleri silinmekten kurtaramadı. 

Neyse ki; yıldızlı gökyüzünün altında yanıp sönen şimşek fırtınası (videoda 1:47) dahil olmak üzere resimlerin çoğu hayatta kalmayı başardı. (Grand Teton Ulusal Parkı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın)

İşler güzel bir şekilde giderken bile, geniş goruş sağlayan bir yer bulmak gercekten güçlü bacaklar isteyen bir işti. Mesela, videoda 2:53‘te başlayan favori resim dizilerinden birini yakaladığı yer olan Oregon’daki krater gölüne olan seyahati gayet zahmetli idi.

Black  “Fazladan 22.5 kilo ile yürüyüş yapmak korkunçtu” dedi ve ekledi: “Özellikle iki adet yulaflı çubuk yediğim için hiç enerjim yoktu”. Ödülü ise bütün ihtişamiyla Samanyolu’nu görmek oldu. Black ve arkadaşları şimdiden 2014 yazı için atölye bağlantılı gezi planları yapmaya başladı. Bu arada, Black memleketi Ohio’dan, dağların ve karanlık gökyüzünün olduğu kuzeybatı Pasifik’e taşınmayı planlıyor ki buralar zaman atlamalı videolar oluşturmak için biçilmiş kaftan.

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...