IE8’de birden fazla hesabı bir arada kullanmak

IE8’de birden fazla hesabı bir arada kullanmak

Internet Explorer 8’de, diğer tarayıcılarla birlikte gelmeyen hoş bir özellik var: Aynı web sitesindeki farklı hesaplarınıza bir arada giriş yapma imkanı sunuluyor.

Mesela bir arkadaşınızın bilgisayarında Gmail hesabınıza bakmak istediğinizi düşünelim. Bu özellik ile, arkadaşınızın Gmail hesabından çıkış yapmadan, kendi Gmail hesabınız ile giriş yapmanız mümkün oluyor. Firefox’un eklentileri ile sunabildiği bu özelliğin, IE8’de tarayıcı ile beraber gelmesi; Internet Explorer hanesine artı puan olarak yazılabilir.

Özellik şu şekilde kullanılıyor:

Menü çubuğunu geçici olarak göstermek için Alt tuşuna basmanız gerekiyor.

Daha sonra açılan çubukta önce Dosya seçeneğine basmanız, açılan menüden Yeni Oturum seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

Yeni oturum pencereniz açıldığında, diğer hesapları etkilemeden, bu pencere içinde istediğiniz hesaba ulaşmanız mümkün oluyor.

Eğer bu özelliği sıkça kullanmak isterseniz, oluşturacağınız bir internet explorer kısayoluna -nomerge parametresini ekleyebilirsiniz. Bu parametre, kısayola tıkladığınızda, IE’nin Yeni Oturum seçeneğine tıklamaşsınız gibi davranmasını sağlayacaktır.

Evet, IE biraz toparlanıyor gibi…

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...