Japon yapıştırıcısı nasıl çıkarılır?
Sandalyenin ayrılan tahtasını, vazonun kırılan parçasını ve hatta elde fazla fazla bulunduğunda ilkokul çocuklarının el işi ödevlerini yapıştırmak için kullanılır Japon yapıştırıcısı.
Bir Japon yapıştırıcısı ile yapıştırılacak parçalar hazır hale getirildikten sonra, yapıştırma işlemi için kollar sıvanırken, hane halkından aklı başında birinin “Dikkat et, eline bulaştırma. Bulaşırsa çok zor çıkıyor” sözleri duyurulur.
Ancak tecrübesizlik, insanı enteresan bir ruh haline büründürmüştür bile. Bilmemesine rağmen biliyor gibi davranmak ile, duyup da duymamazlıktan gelmek arasındaki ince çizgide seğirtilir ve Japon yapıştırıcısı hızla açılır.
Gaaayet dikkatli davranılarak parçalar Japon yapıştıcısına bulanır ve bir araya getirilir. Biraz tutulur. “Donmadan kapatayım bari” düşüncesiyle, Japon yapıştırıcısı kapatılır.
Eh… Evin akıl veren kişileri haksız çıkmıştır ilk defa. İş bitmiştir ve eller tertemizdir.
Bilinçaltımıza mani olamaz, parmaklarımızın temiz olduğundan emin olmak için işaret parmağımızı baş parmağımıza sürteriz.
Tam o esnada soğuk terler boşanmaya başlar alnımızdan. Nasıl olduysa bir parça Japon yapıştırıcısı sinsice parmağımıza yanaşmış ve biz parçaları birleştirirken, dalgınlığımızdan yararlanarak kamikaze saldırısını yapmıştır.
Bundan sonra tek çare, aklı veren kişiyi bulup durumu söylemek ve bir yandan “Ya işte dalgınlığa gelmiş, sen de demiştin hehe” gibi sözlerle konuyu geçiştirirken, bir yandan da yapıştırıcının nasıl çıkacağını öğrenmeye çalışmaktır.
Sahi Japon yapıştırıcısı nasıl çıkarılır?
İnternette, parmağınızı jiletle kazımanızdan, parmağınızı koparıp atmanıza kadar uzanan geniş bir yelpazeden değişik yöntemler “tavsiye” ediliyor.
İsterseniz onları bir kenara bırakalım ve konunun uzmanına, Japon yapıştırıcısı Super Glue’nun Japon yapıştırıcısı çıkarma tavsiyelerine kulak verelim:
Japon yapıştırıcısının en güçlü düşmanı Aseton. Aseton, sıklıkla boya çıkartıcı olarak kullanılıyor ve kolayca bulunabiliyor. Bir parça pamuğun üzerine aseton damlatıp direkt yapıştırıcıya sürerseniz, yapışan yerler kolayca ayrılabilecektir. Bu esnada dikkat etmeniz gereken üç nokta var:
1. Ayırma işlemini çok nazik bir şekilde yapmalısınız. Yoksa deriniz kolayca soyulabilir.
2. Kullandığınız boya çıkartıcının gerçekten aseton içerdiğinden emin olmak için etiketine bakmalısınız.
3. Aseton dökülen kumaşlar renklerini kaybedebilirler. İşlem sırasında gibi yerlere dökülmemelerine dikkat etmelisiniz.
Japon yapıştıcısı ile cam parçaların birleştirilmesi tavsiye edilmiyor. Ancak yanlışlıkla cama yapışkan bulaşmışsa, ayrılana kadar suda bekletebilirsiniz.
# Deri
Sürülü alanı ılık ve sabunlu suya daldırın. Kabuğu sıyırın ya da soyun. Bunu bir spatula veya çay kaşığı hatta bir kalemle bile yapabilirsiniz. Çıkan yapışkan parçaları ılık ve sabunlu suyla temizleyin. Aseton içeren oje çıkarıcılar da bu aşamada başarılı olabilir.
# Dudaklar
Kazara dudaklar birbirine yapışırsa, ılık su ile dudakları azami ölçüde ıslatın ve ağız içinden de tükürük ile basınç uygulayın. Çekiştirmeden yavaşça dudakları ayırın.
Yapışkanı sıvı hâlde yutmak neredeyse imkansızdır. Yapışkan tükürükle karşılaşınca katılaşıp ağız içine yapışabilir. Tükürük yapışkanı 1-2 günde kaldırır. Çıkan parçaları yutmamaya dikkat edin.
# Göz kapağı
Göz kapaklarının dıştan ya da göze yapışması durumunda, ılık suyla yıkayın ve gazlı bez uygulayın. Göz başka bir müdahale yapmadan 1-4 gün içinde açılacaktır. Bildiğiz kadarıyla göze kaçan yapışkan yüzünden kalıcı göz hasarı oluşan vakalar var. Gözleri açmaya zorlamayın.
demirden nasıl cıkarabilirim =(
aynı şekilde dene
kulaktan nasıl cikaririz
DERİ bölümünde yazıyor
Derinizden de asetonla çıkartıLabiLir .. 😉
ahşap masadan nasıl çıkarabilirim:(
benimde çalışma masama döküldü babam leşimi serer yandım
ÇOK TEŞEKKÜRLER BU FİKRİ PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN . ELİME derbi yapışmıştı çok zor çıkacağını bildiğim için hemen işe koyulup araştırdım. Ve sayenizde buldum ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER
bilgisiyar masasından nasıl çıkar acaba acil lütfen
ahşap masadan nasıl çıkartabilirim?
Ya acaba tinerle de çıkar mı?
Gözümün içine kaçtı…. sağa sola çevirirken ağrıyor.ne yapmam gerekir
Acilen bir Göz Hastalıkları uzmanına görünmelisiniz.
elinle çıkar
saça dökülen japonada aseton uygulanabilirmi? japona maruz kalan saçlarımın bir kısmını kesmek zorunda kaldım ama kafa derime denk gelenleri bir türlü çıkaramadım 🙁
Tırnağımdan nasıl çıkartabilirim ?
duvara yapıştırıcı ile karton yapıştırdım.Nasıl çıkar?
plastikten nasıl çıkar
Tırnaktan nasıl çıkarırım?
Kadife kumastan nasil cikar
cevabını buldunuz mu
Duvardan nasil çıkarabiliriz
Bebek arabasının kumaşına damladı Nasıl temizleyebilirim
Merhaba arkadaşlar benim şuan elime damladi ben az bir şey adetin döktüm kolay bir şekilde çıktı zaten
Merhaba kolay gelsin. Ben fayans a askilik yapistiracaktim yerlere japon yapistiricisi dökülmesin diye yanlislikla lavaboya döktüm lavabo dan Lekesini nasil cikartabilirim yardımcı olabilirmisiniz.simdiden teşekkür ederim.
El ustunden nasil cikar sabah kadar kalsa bi zarari olurmu
telefonumun arkasına geldi aseton işe yararmı (plastik)
Lavabodan nasıl çıkar
Stres çarkının metal rumanından nasıl çıkar lütfen syleyin
:(:(:(
Pantolondan nasıl çıkar?
Peki ya gözlüğümüze düşmüşse, bu zaman ne yapmalı?