Hastayken Spor Yapılır mı?

Hastayken Spor Yapılır mı?

Kış geldi. Herkes hasta. Kendinizi iyi hissetmediğiniz zaman antrenman yapmamanız gerektiğini söylüyor genellikle. Ama bunun bir kaç istisnası var. Eğer hastalığınızın antrenman planlarınıza sekte vuracağını düşünüyorsanız, işte bilmeniz gerekenler:

Youtuber PictureFix’in videoda açıkladığı üzere ana kural “boynun yukarısı mı, aşağısı mı kontrolü”. Eğer öksürme, aksırma, boğaz ağrısı veya burun tıkanıklığı gibi boyun yukarısında belirti varsa, antrenman yapmaya devam edebilirsiniz.

Eğer kusma, akciğerlerin doluluğu, ağrı veya ateş gibi belirtiler boyun aşağısındaysa antrenmanı bırakmanız en iyisi. Her halükarda kararı sizin takdirinize bırakıyoruz. Dinlenmeye ihtiyacınız varsa kendinizi zorlamayın. Hastalığınızın uzun sürmesindense birkaç antrenmanı kaçırmanız daha iyidir.

Ne olursa olsun antrenmana devam etmekte kararlı iseniz; ağırlıklarınızı, tekrar sayınızı, set sayınızı ve sürenizi düşürmeniz yararınıza olacaktır. Böylelikle vücudunuz hastalıkla daha çok savaşacaktır. Kaslarınızı egzersizi sürdüremeyeceğiniz noktaya kadar zorlamayın. Su dengenizi koruyun ve kendinize dikkat edin. Herhangi bir belirti artarsa durup dinlenin.

Son olarak, belki de en önemlisi, hastayken spor salonu gibi insanlara mikrop bulaştırabileceğiniz yerlerden uzak durun.

Antrenman yapmak istiyor olmanız, diğer insanların hasta olmak istediği anlamına gelmez.

Kaynak: Life Hacker

WoW

zamanının çoğunu hukuk fakültesinde geçiriyor.

Sevebilirsin...