Alışkanlık Oluşması için Kendinize 100 Gün Verin

Alışkanlık Oluşması için Kendinize 100 Gün Verin

Yeni bir alışkanlığı kazanmanın en zor yanı eski alışkanlıkları bırakmaktır. Ama neyse ki bunu kolaylaştırmanın bir yolu var: 100 günlük deneme yöntemini uygulayın.

Kişisel finans sitesi Rich Habbits’e göre 100 gün deneme süresi alışkanlıklarınızı kolaylıkla biçimlendirmenize yardımcı olur. Bir bitiş noktasının olduğunu bilmek kendinizi başlamaya motive etmek için faydalı olacaktır. Örneğin, 100 gün boyunca sağlıklı yemek yemeniz bir daha hiç abur cubur yemeyeceğiniz anlamına gelmez. Bu sadece birkaç ay süren basit bir görev. Yine de işin sonunda belki bir şekilde bazı alışkanlıkları kazanmış olabilirsiniz:

Sürekli davranışlar alışkanlığa dönüşür. Günlük güzel alışkanlıklar kazanmak için bu alışkanlıkları her gün düzenli olarak uygulamalısınız. Güzel bir alışkanlığı kalıcı sağlamak için benim ilk Rich Habits kobay farem, oğlum, ile 100 gün görev/meydan okuma diye isimlendirdiğimiz bir strateji bulduk. Yöntemi şöyle: 100 gün boyunca art arda aktiviteyi uygulamaya odaklanın. 100 gün sonunda bu aktivite günlük alışkanlık haline gelecektir. 100 gün boyunca bir aktiviteyi uygulamak sinir ağlarındaki bir alışkanlığı sağlamlaştırmak için gerekli altyapıyı oluşturur.

Tabi ki de kendi ihtiyaçlarınıza göre bu süreyi kısaltabilirsiniz. Sonunda alışkanlığı kazanmasanız bile, bu disiplin 100 gün süresince bazı davranışlarınızı etkiler ve gelecekte kendiliğinden başka bir alışkanlığı kazanmanızı sağlar.

Bu noktada, Türkiye’den #40sabahErkenKalk projesini de hatırlamakta yarar var:

WoW

zamanının çoğunu hukuk fakültesinde geçiriyor.

Sevebilirsin...