Sporu Sevdiren Bisiklet

Sporu Sevdiren Bisiklet

Uluslararası Enerji Ajansı‘nın verilerine göre, dünya genelinde 1.3 milyon insan elektrik olmadan yaşamını sürdürebilmekte, ama biz metropol insanları neredeyse her alanda elektriğe ihtiyaç duyuyoruz.

Peki bu ihtiyacı karşılarken vücudunuzun da sağlıklı kalmasını ister misiniz?

Dünyanın teknoloji konusunda lider üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) aslında bu ihtiyacımızı keyifli ve sağlıklı bir yolla karşılamanın yolunu bulmuş.

Sporu Sevdiren Bisiklet - 2

Enerjiyi depolayabilen bisiklet tekerleği ile artık yokuş yukarı çıkarken de fazla yorulmayacaksınız. Frene basmasıyla salıverilen enerjiyi de depolayıp hız kazanmak istediğiniz zamanlarda da kullanabilmeniz de cabası.

İsmini dünyanın en çok bisiklet kullanılan şehrinden, Kopenhag’tan alan ürün, 250 wattlık bir motora, 48 volt lityum pile, Bluetooth 4.0 ve 5.9 kglık bir ağırlığa sahip. Saatte 25 km maksimum hız yapabilen bu tekerlek, 4 saatlik şarj süresiyle 50 km‘ye kadar yol aldırabiliyor. Projenin baş sorumlusu Christine Outram projeyi aslında şu önemli sözüyle özetliyor:

“Bu, daha çok insanı bisiklete bindirecek bir teknoloji”.

Sporu Sevdiren Bisiklet - 3

Sürdürülebilir enerji örneği olarakta gösterebileceğimiz proje bence daha şimdiden çevrecilerden tam not aldı.

Ayşegül Ercan

Eski yazılımcı, yeni @Turk_Telekom cu, sanat sever, spor sever, dünyayı gezer, kahve tutkunu, müzik aşığı, Avrupa Birliği Projeleri gönüllüsü, internet teknolojileri uzmanı

Sevebilirsin...