Mario Hakkında Bilmedikleriniz

Mario Hakkında Bilmedikleriniz
80’li yıllardan beri yayınlanan 200’den fazla oyunda yer alarak oyun dünyasında haklı bir yer edinen ve Nintendo’nun maskotu haline gelen Mario’yu herhalde hepimiz duymuşuzdur. Ancak bu yazıda topladığımız Mario hakkında (muhtemelen) bilmediğiniz özellikler, sizi fazlasıyla şaşırtacak.

1. Nintendo, Temel Reis oyunu üretemediği için Mario’yu üretti. İlk olarak görüldüğü Donkey Kong’da aslında Temel Reis ile Kabasakal, Safinaz’ı elde etmek için yarışacaklardı.

2. Mario’da görülen mantarlar, gerçek hayatta Sinek mantarı (Amanita muscaria) olarak bilinen mantarlardır. Amanita muscaria zehirli ve halüsinojen bir mantar türüdür. Cisimlerin olduğundan daha iri veya ufak görünmesine yol açabilir. Tanıdık geldi mi?

3. Mario’nun asıl adı Jumpman’di. Üstelik muslukçu değildi, marangozdu. Mario ismi, Mario Segale‘den geliyordu, ki kendisi Nintendo’nun ABD’deki ev sahibiydi.

4. Mario’nun yaramaz ikinci kişiliği Wario olduğu gibi, Yoshi’nin de ikinci kişiiği vardı. Boshi isimli bu canlı, Yoshi’nin mavi renklisiydi. Gözlük ve dikenli bir tasma takıyordu ve kötü huyluydu.

5. Mario’nun erken dönem çizimlerinde elinde bir tabanca tuttuğu görülür. Çünkü ilk başlarda bazı bölümlerde silah kullanması planlanıyordu. Hatta jet-pack kullanması bile düşünülmüştü.

6. Mario’nun kötü karakter olarak başladığı bir tek oyun vardır. 1982 yapımı Donkey Kong Jr.’da, Mario Donkey Kong’u kafese kapatmış, bir kırbaçla nöbet tutarken görülür. Oyunun kahramanı Donkey Kong’un oğludur.

7. Super Mario Bros. filminde Tom Hanks Mario rolü için düşünülür. Ancak yeterince şöhretli olmadığı düşünülerek rol verilmez.

8. Mario’nun akıllara kazınan görüntüsünün sebebi, kullanılan 8 bit grafik teknolojisinin sınırlarıdır. Saç ve ağız hareketleri zor olduğu için, bıyık ve şapka kullanılmıştır. Tulum giymesi, kol hareketlerinin gösterilebilmesini kolaylaştırmıştır.

9. Mario’nun seri katil olduğu teorisi ortaya atılmıştır. The Super Mario Bros. el kitabı, Mantar Krallığı halkının tuğlalara dönüştüğünü söyler. Dolayısıyla oyunda tuğla kırmak, teknik olarak cinayet sayılabilir.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...