Nasıl fotojenik olunur?

Nasıl fotojenik olunur?

Nasıl Fotojenik Olunur?Fotoğraflarda güzel görünebilmenin yolunun, tabi davranmaktan geçtiğini hepimiz biliriz. Ancak fotoğraf makinesi çalışmaya başladığı anda, bütün tabiliğimizi kaybeder, garip bir duruşa ve yüz ifadesine bürünürüz. Haliyle bu haldeyken çektirdiğimiz fotoğraflar, bizi doğru yansıtamaz, başarılı olamazlar.

Ancak, fotoğraflarda güzel görünen insanların da olduğunu biliyoruz. Bu insanlar, kameraların kendilerine döndüğünün farkında olmalarına rağmen, fotojenik olmayı başarabiliyorlar.

Peki bunu nasıl yapıyorlar? Yoksa gerçekten bütün mesele, “Fotojenik olunmaz, fotojenik doğulur” özlü sözünde mi kilitleniyor?

Eski bir model menajeri tarafından hazırlanan aşağıdaki listede, daha fotojenik olabilmenin kuralları yer alıyor.

1. Gözlerinizi, fotoğraf makinesinin lensinin hemen üzerine odaklayın. Yüzünüzü biraz ileride tutun ve çenenizi eğin.

2. Dilinizi, dişlerinizin arkasında tutun ve gülümseyin. Bu, yüzünüzün rahat görünmesini sağlayacaktır.

3. Kollarınızı yanınızda tutun. Ancak vücudunuza yapışık olmasınlar. Tabi görünebilmek için, vücudunuzla kollarınız arasında biraz boşluk kalmalı.

4. Kıyafetinizi, beyaz bir duvarın önünde, doğrudan vurmayan tabi bir ışık kaynağının altında (bir ağaç altı, kapalı alanlarda cam kenarı gibi) deneyin. Böylece hangi rengin size en çok uyduğunu kolayca anlayabilirsiniz.

5. Her zaman aklınızda tutun: Herkesin kullandığı kalıplaşmış duruşlardan kaçının.

6. Fotoğraf, her şeyi abartılı gösterir. Yüzünüzdeki bir sivilceyi de, fazlaya kaçmış bir makyajı da. Bu sebeple, makyaj yapacaksanız aşırıya kaçmayın.

7. Klasik model duruşu ile alıştırma yapın: Kameraya kadar olan mesafenin dörtte üçüne kadar vücudunuzu döndürün. Bir ayağınız, diğerinden daha önde; bir omuzunuz fotoğrafçıya daha yakın olsun. Kameraya direkt baktığınızda, vücudunuz daha geniş görünür.

8. Ayakta durduğunuz fotoğraflarda, göbeğinizi içeri çekin, omuzlarınızı geride tutun ve dik durun.

9. En iyi göründüğünüz fotoğrafları inceleyin. En iyi göründüğünüz açıyı arayın. En iyi göründüğünüz fotoğrafların, güldüğünüz veya güzel vakit geçirdiğiniz zamanlarda çekildiğini göreceksiniz. Gerçekten, modeller rahat veya çok hareketliyken çekilen fotoğraflar, genellikle daha başarılı olurlar.

10. Kendinizi rahat hissetmek için, gözlerinizi kapatmayı ve fotoğraf çekilmeden hemen önce yavaşça açmayı deneyin.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...

3 Yanıt

  1. elf dedi ki:

    Gerçekten çok güzel olmuş.Teşekkürler…

  2. leyla dedi ki:

    fotoraf cekdirdiyimizde qulmemiz daha uyqundurki yuzumuzu sirin ve quzel qosderecekdir basimizi cok kaldirmamizda daha iyi bir fotorafin olusmasina neden ola bilir omuzlarimizi kismayip acdimizda daha geniw omuzlu gorune biliriz asla direk fotorafa bakmayalim oldumuzdan daha qenis qorunuruz her zaman bir bacaimizi oburunden iireli koyalim qozlerimizi hafifce acalim kolarimiz vucudumuzdan biraz arali durmalidir unutmayinki dislerimiz gozukduyunde daha qenc gozukuruz gulmeye dafa fazla yer verin:))))

  3. monkey dedi ki:

    Eger fotografi cekerken “monkey” derseniz daha dogal bir gülümsemeye sahip olursunuz .