Yeni Servis: Opereysin Sesli

Yeni Servis: Opereysin Sesli

Bildiğiniz gibi, Opereysin.com 6 yıla yakın bir süredir yayında. İçeriğimizin bir kısmını videolar, karikatürler, diyagramlar; geriye kalan büyük kısmını ise yazı içeriği oluşturuyor. Hikayeler, araştırma yazıları ve hatta fıkralar yayınlanıyor sürekli…

Bütün bu yayınlarımız sırasında, bir grup için hemen hemen hiç bir şey yapamadığımızı bir süre önce fark ettik: İçeriğimiz kesinlikle görme engellilere uygun değildi.

Ne orijinal karikatürlerimiz, ne öğretici diyagramlarımız, ne edebi yazılarımız ve ne de videolarımız… Görme engeli söz konusu olunca, hiç biri bir anlam ifade etmiyordu.

Açıkçası görme engelliler için, Opereysin.com da, diğer bir çok web sitesi ve hayatta karşılaşılan pek çok ayrıntı gibi, kocaman bir boşluktan ibaretti.

Bu düşünceyle, bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğümüz ve bir süredir üzerinde ciddiyetle çalıştığımız bir servisi kullanımıza hazırladık: Opereysin Sesli.

Bu sayfada Opereysin.com’da yayınlanan bazı yazılarımızı dinleme imkanı bulabileceksiniz. Görme engellilere uygun olarak tasarlanan sayfa, klavye kısayollarıyla kullanılabiliyor ve iPhone’a özel bir arayüzle de görüntülenebiliyor.

Daha önce seslendirilmiş olan yazılarımız okunurken, ses kayıtları da kendi sayfalarında dinlenebiliyor.

Bu özellikleriyle yalnızca görme engelli dostlarımız tarafından değil, her takipçimiz tarafından kullanılabileceğini düşündüğümüz Opereysin Sesli artık yayında.

Bizi dinlemeye hazır mısınız?

Opereysin Sesli web sayfası

Her zaman olduğu gibi, bu yeni servisimizle ilgili olarak da fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bize iletmenizden memnuniyet duyacağız.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...

1 Yanıt

  1. nihal şaşmaz dedi ki:

    Teşekkürler opereysin.
    Ailemde görme engelli var.
    İçeriği çeşitlendirmeniz dileğiyle