Evden Çalışanlar için Atıştırma Tavsiyeleri

Gününüz sadece yatak odası ve ev ofisiniz arasındaki 20 adımlık mesafede geçiyor ise, tamamen dolu bir mutfak, buzdolabı ve hareket azlığı; kilonuz ve sağlığınız için en büyük tehdit olacaktır. Bu yazıda, Pac-Man gibi yaşamayı tarihe gömüp sağlıklı yaşayabilmeniz için faydalı olacak ipuçları yer alıyor.

Son bir buçuk yıldır ev, kafe ve iş merkezlerinde çalışıyorum. Yeteri kadar hareket etmemenin ortaya çıkardığı riskler ve her fırsatta bir şeyler atıştırmak beni de diğer masa başında çalışanlar kadar korkutuyor. Onlara nazaran benim avantajım ise spor yapmayı alışkanlık haline getirmiş olmam (Gelişmesi zaman alıyor). Ayrıca yürüyüş de yapıyorum. Kendimi spor yapmaya ikna etmek için şunu söylüyorum: Spor yaparken işime ara vermiş oluyorum ve spor problem çözme gücümü arttırıyor.

Bu yüzden geriye sadece atıştırma problemi kalıyor. İşte bu atıştırma probleminize nelerin yardımcı olacağı yazının devamında.

Neden canının yemek yemek istediğini bil: Genellikle, yemek yemeye başladığınızda aç olduğunuz veya sadece canınız atıştırmak istediği için yiyorsunuz. Bazen ise sadece sıkıldığınız ya da işten kaçmaya çalıştığınız için yiyorsunuz. Bunu fark ettiğinizde, belki de önceliklerinizi yeniden değerlendirmenin zamanı gelmiştir.

Ufak atıştırmalıkları bile evine alma: Çantama küçük bir paket patlamış mısır koysam bile kendimi onu bir köşede yerken buluyorum ve sonra bir bakıyorum bütün paket bitmiş! Eğer evinizde kemirecek bir şeyiniz yoksa, atıştırma yapamayacaksınız demektir. Sonuç olarak atıştırmalıkları evinizden uzak tutun ya da çok az miktarda evde bulundurun, gözden uzak olsun. Eğer göremezsiniz, canınız daha az çekecektir.

Bakkaldaki savaşı kazan: Üstteki maddeden de anlayacağınız gibi asıl savaş bakkalda gerçekleşiyor. İlk olarak, açsan bakkalda durma. Ke – sin – lik – le durma! İkinci olarak, her canın atıştırmalık almak istediğinde kendine şunları sor: “Bunu yediğimde, 30 dakika sonra hala pişman olmadan mutlu olabilecek miyim?” ve “Gerçekten tadını alacak mıyım?” İkinci soru bana da bazen yardım ediyor. Çünkü bazen kendimi almaya ikna etmeye çalışıyorum buna rağmen yemiyorum, ondan sonra zaten çoktan yeme isteğimi kaybetmiş oluyorum.

Hala canın abur cubur istiyorsa onun yerine geçebilecek şeyler ye: Abur cubur yerine geçecek şeyler yediğin zaman, onlara karşı olan istediğini bastırırsın ve verdiğin karar hakkında kendini iyi hissedersin. Mesela muz, bir yemek kaşığı fıstık ezmesi yada iki kare çikolata. Yani canın abur cubur çektiyse, bunu daha akıllıca bir yoldan hallet.

Kaynak: Life Hacker

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...