ReplyMe Kullanım Kılavuzu

ReplyMe Kullanım Kılavuzu

Bildiğiniz gibi, internet içeriğinin Türkçeye çevirilmesini desteklemeye çalışıyor, bu sebeple tercüme yazılarımız haricinde de vakit buldukça farklı projelere destek olmaya çalışıyoruz.

Bu kapsamda, 23 Ocak 2009’da Çince ve İngilizce olmak üzere 2 ayrı dilde yayına giren ReplyMe eklentisini Türkçeye çevirdik. Böylece Türkçe, eklenti sahibinin eklentiyi yayınladığı 2 dil haricinde, eklentiye eklenen ilk tercüme oldu.

Eklenti, web sitenizdeki bir yazıya yorum atanların yorumlarına cevap geldiğinde, yorumculara e-mail yollayarak haber gönderiyor. Yönetici panelindeki ayarlar bölümünden gönderilecek e-mail’in içeriği düzenlenebiliyor. Aynı zamanda, hazır dil dosyaları yoluyla WordPress’inizin dil ayarına uygun olan tercüme içeriği de görüntülenebiliyor.

Kurulum

Kurulumun, diğer WordPress eklentilerinden bir farkı yok. Ancak eklentinin doğru çalışabilmesi için “WordPress Thread Comment” gibi pluginleri devre dışı bırakmalı ve gruplanmış (threaded) yorumları etkinleştirmelisiniz.

1. /replyme/ klasörünü /wp-content/plugins/ dizinine kopyalayın.
2. WordPress eklentiler menüsünden eklentiyi etkinleştirin.
3. Ayarlar > ReplyMe başlığına giderek, eklentiyi düzenleyebilirsiniz.

Hemen indireyim

Eklentiyi şu adresten direkt olarak indirebileceğiniz gibi, eklenti sayfasından da indirebilirsiniz.

WordPress 2.7’nin, otomatik indirme özelliğini kullanarak da eklentiyi indirebilirsiniz. Bunun için, arama kutucuğuna “ReplyMe” yazmalısınız.

WordPress.org eklenti sayfasındaki “Lütfen tercüme edin” çağrısına uyarak tercüme ettiğimiz bu eklentiyle ilgili bilgileri, eklenti sahibinin isteği üzerine bu yazımızda topladık.

Eklenti ile ilgili ortaya çıkabilecek problemleri WordPress.org ReplyMe Eklenti Sayfası‘ndan yayıncıya iletebilir, yahut e-mail yoluya zero[et]photozero[nokta]net adresinden yayıncıyla iletişime geçebilirsiniz.

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...