Kafein Alımını Azaltmak için Sabah Kuralı
Öncelikli olan işlere başlamadan önce kahve içmek, günün kolay geçmesi için iyi bir seçenek olabilir. Ama bu aynı zamanda bizi gergin hale getirir ve hatta işlerimizi yavaşlatabilir.
İşe gidersiniz, kendinize bir fincan kahve doldurursunuz, sonra da uyanana kadar halledeceğiniz bazı önemsiz işlerle güne başlarsınız. Belki e-posta kutunuza gelen maillerinizi okursunuz ya da sersemlik hali geçene kadar bir kaç favori siteye göz atarsınız. Eğer dikkat etmezseniz o sert kahveniz fincanda durduğu gibi durmaz ve bir bakmışsınız iki-üç derken bir sürü kahve içmişsiniz :). Tabi bu sırada önemli işlerinizle meşgul olmaya başlayana kadar stres seviyeniz artmış olur ve yapmanız gereken işlere koyulmadan yarı yolda kalırsınız.
Ödüllü blogger J Money‘e göre önemli işlere başlamadan önce kahve veya diğer kafeinli içeceklerden kaçınmamız gerekiyor. Kahve içmeyi sonraya bırakmak, önemli işlere hızlıca başlayabilmemiz için bizi zorlar (çünkü bu sırada kahve içmek istiyor olursunuz) ve böylece gün içindeki tüm kafein alımınız azalır. Günde 1 veya en fazla 2 fincan kahveyi yalnızca ihtiyacınız olduğunda tüketmelisiniz.
J Money kaleme aldığı bu yazıda şöyle söylüyor:
“Kafeini azaltabilmem ve çalışmalarımın daha verimli olabilmesi için son çarem yeni bir kural belirlemek oldu ve bu kurala göre kendi kendime şunu tekrarladım; Gerçekten işlerini halledene kadar kahve yok komutanım! Daha fazla kahve yudumlamak, okumak ve öylesine zaman geçirmek yoktu artık. İstediğin kadar vakit öldürebilirsin ama önemli olan işlerini halledene kadar dudaklarına kafein değmeyecek.
Peki bunun sonucunda ne oldu biliyormusunuz?
Bu durum öncelikli işlerimi hızlıca halledebilmem konusunda beni güçlendirdi ve işin doğrusu kafein bağımlılığımı azalttı.. İlk fincan kahvem esas işlerimi halletmemde yeterli olur bu işleri tamamladığımda ise kahvem biter ve fincanımı yeniden dolduruna kadar da öğle yemeği zamanın gelmiş olurdu. Ve bunu hayatıma entegre ettikten sonra artık midemi yalnızca kahveyle doldurmak aklımın ucundan geçmedi bile.. Galiba yapmam gereken önemli işlerle daha çok meşgul olacağım gibi görünüyor :)”
Denemeye değer, değil mi?