15 gün hedefi: Yarım saat internet

15 gün hedefi: Yarım saat internet

Hani kimi insanların kafein bağımlılığı vardır ya, günde bir kaç fincan kahve içmediklerinde sinirlenir, kendilerini kötü hissederler. Benim de böyle bir bağımlılığım var: İnternet. Bir de çayı çok severim, ama konumuz bu değil.

Günde yaklaşık 3,5-4 saat internete bağlı kaldığım zamanlar oluyor. Bir haftada internette geçirdiğim süre ise en az 16-17 saati buluyor. Bundan rahatsız oluyorum. Çünkü internette geçirdiğim sürenin büyük bir kısmını açıkcası boşa geçiriyorum. Sosyal ağlarda dolaşıyor, bin bir türlü haber sitesinde aynı haberi defalarca okuyorum. Günün sonunda Endonezya’da deniz suları mı yükselmiş, Kuala Lumpur’da hükümdara yeni taht mı yapmışlar, her neyse, hepsini öğrenmiş oluyorum.

Netice? Netice bu. Dünyanın her yerinden, bir ömür işime yaramayacak bilgileri öğrenmekle geçiyor günlerim. Mail adresimi kontrol etmek, siteye yazmak gibi işler için günde yarım saat, yetmez mi?

… ve son zamanlarda artan bir sıklıkla kendime soruyorum: Acaba internetten uzak dursam, hayatımda bir değişiklik olur mu?

İşte şimdi bunu öğrenmemin vakti geldi: Önümüzdeki 15 gün boyunca, internet kullanımımı her gün en fazla 30 dk ile sınırlandırmaya karar verdim. Bir başka deyişle, 22 Mayıs – 6 Haziran arasında, günde yarım saatten çok interneti kullanamayacağım.

Bunu buradan duyurmak istedim. Çünkü buradan duyurarak, daha iyi motive olabileceğimi düşünüyorum ve 15 gün sonra, sonuçları da yine sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncesinde haber vermeden, tamamladıktan sonra yazı yazmak biraz garip olurdu.

Sizler de bana katılmak isterseniz, bloglarınızda birer küçük yazıyla bunu duyurup, internet kullanımınızı sınırlandırabilirsiniz.

15 gün hedefim: Yarım saat internet. Yarın başlıyor.

Bakalım ne olacak?

Sonuç: 15 gün nasıl geçti?

Bir diğer hedef: 15 gün hedefi: Bilgisayar yok!

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...