Ücretsiz Opereysin Simgeleri!

Ücretsiz Opereysin Simgeleri!

Bir süre önce, Opereysin.com’daki bazı tasarım eksikliklerini gidermeye çalıştığımızı söylemiştik. Bu çalışmalarımız sırasında, eksikliğini hissettiğimiz bazı simgeleri sıfırdan tasarlamamız gerektiğini fark ettik. Mesela “Üye Olun” sayfamız için bir kimlik simgesi gerekiyordu, ancak kullandığımız kimliklere benzer bir kimlik simgesi ne yazık ki internette yoktu. Yıldızlar, konuşma baloncukları, onay işaretleri internette sıkça gördüğümüz simgelerdi; ancak hiç biri içimize sinmedi.

Biz de oturduk ve gerekli simgeleri kendimiz tasarladık. “Üye Olun” sayfamızın sağ tarafında göreceğiniz simgeler, bu çalışmamızın bir sonucu olarak ortaya çıktılar.

Daha sonra, bu simgeleri internet alemiyle ücretsiz paylaşma fikri ortaya çıktı. Evet, internette binlerce ücretsiz simge dolaşıyor; ancak bunların bir çoğu İngilizce sitelere özelleşmiş veya kültürel özelliklere göre şekillenmiş oldukları için Türk blog dünyasında kolayca kullanılamıyorlar.

Bu fikrin bir sonucu olarak, Opereysin Icons Set -1 (Opereysin Simge Seti – 1) ortaya çıktı.

Bu sette kadın, erkek ve kadın-erkek bir arada olmak üzere 3 tip kimlik simgesi; 3 renkte konuşma baloncukları; biri tek yıldızdan ve ikisi 5’er yıldızdan oluşmak üzere yıldız simgeleri ve Evet, Hayır ve Evet-Hayır bir arada olmak üzere 3 tip onay simgesi yer alıyor.

Aşağıda küçültülmüş halini görebileceğiniz bu setimizin büyük halini görmek, projelerinizde ve web sitelerinizde kullanmak için Opereysin Icons Set -1 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hepimize iyi çalışmalar!

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...