Schilovski Jiroarabası

Schilovski Jiroarabası

Bu araba hareket etmiyor. Sadece iki tekerleği var. Düşürmeden rahatça inebilir ve binebilirsiniz. Schilovski Jiroarabası daha önce üretilmemiş bir dizayna sahip.

Kont Peter P. Schilovski denge çarkıyla Rusya’yı büyüledi. Arabayı dengede tutacağına inandığı bir şey tasarladı. Bu fikri İngiliz Wolseley Tool and Motorcar Şirketi’ne getirdi, mühendisler orada onu 188 kübik inç, 4 silindir motor ve transmisyon frenleri ile inşa etti.

Schilovski Jiroarabası

Schilovski Jiroarabası

Çalıştı. 1914 baharında, Schilovski ve İngiliz mühendisler aracı halka açık yola çıkardı. İnsanlar üzerine atladı ve arabanın dengesini hiç de bozmadılar. Parlak bir geleceğe sahip olacağı görünüyordu.

Ama 1914’te başka bir şey oldu. Schilovski savaşa yardım için Rusya’ya döndü. Wolseley mühendisleri de aynı şekilde dikkatlerini savaşa çevirdi. Yeraltına gömülen jiroskopik araç, 1938’de çıkarıldı.

Schilovski Jiroarabası

Aracı kısmen restore ettiler ve bir müzeye koydular. Sonra 1948’de, nedendir bilinmez, hurda metale çevirilmek için parçalandı.

Schilovski Jiroarabası

Jiroaraba Schilovski’nin jiroskop kullandığı tek çalışma değildir. Daha önceden 1920’lerde, jiroskopik olarak dengeli bir monoray da dizayn etti. Faaliyeti durdurulmadan önce bu amaçla 7 mil uzunluğunda yol döşenmişti.

Bu yazı Neatorama’dan tercüme edilmiştir.

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...