En Vahşi Köpekbalığı Saldırısı

En Vahşi Köpekbalığı Saldırısı

1945 yılının temmuz ayında, Amerikan Indianapolis gemisi Tianan Adası’na atom bombası parçaları teslim ettikten sonra bir Japon gemisi tarafından vuruldu. Saldırı sırasında yaklaşık 300 kişi öldü, ancak 900 kişi su içinde yüzmeye terkedildi. Geminin eskortu yoktu ve batma ile igili yakalanan Japon raporlarına göre bu bir tuzaktı.

İlk gece köpek balıkları su yüzeyinde yüzen ölülere odaklanmıştı. Ama hayatta kalanların sudaki mücadelesi sadece, yanal çizgi olarak bilinen biyolojik özellikleri sayesinde hareketlerini hissedebilen köpek balıklarının dikkatini daha çok çekmeye yaradı. (Yanal çizgi: vücütları boyunca uzanan ve yüzlerce yard uzaklıktaki hareket ve basınçtaki değişimi algılayabilen almaçlar.) Köpekbalıklarının ilgisinin yaşayanlara, özellikle yaralı ve kanaması olan, denizcilere dönmesiyle birlikte kendilerini açık yarası olan herkesten uzakta tutmayı denediler ve biri öldüğü zaman ölü bedeni uzağa doğru itip, cesetleri feda etmenin onlara karşılık olarak köpek balıklarının çenesinden kurtulabilmeyi umdular. Hayatta kalanların çoğu korkudan felç geçirmişti, gemiden kurtardıkları yetersiz miktardaki yiyecekleri ne yiyecek ne içecek durumda değillerdi. Hayatta kalanlardan bir grup, konserve Spam açma hatasında bulundular, ama onlar daha tadına bile bakamadan etin kokusu etraflarına bir yığın köpek balığı getirmeye yetmişti. İkinci bir yığılmanın yerine etlerinden hemen kurtuldular.

Ancak denizde kapana kısılanlar için tek tehlike köpek balıkları değildi.

Günler geçtikçe, sağ kalanların birçoğu sıcağa ve susuzluğa yenik düşerek ya da halüsinasyonlar görerek çevrelerindeki deniz suyunu içmeğe başladı. Bunun sonucu tuz zehirlenmesiyle karşılaştılar. Bir kısmı aklını kaçırdı ve bazılarının da dili ve dudakları şişti. Bu gibiler, köpekbalıkları hemen altlarından yüzerken, etraflarındaki diğer kurtulanları tehlikeye sokuyorlardı. Çoğu giderken yanlarında silah arkadaşlarını da götürüyordu.

Dördüncü günde, Deniz Kuvvetlerine ait bir uçak gelip kurtulanları farketti. Bir deniz uçağı aşağı inip, öncelikli tehlike altında olan yaralılardan başlayarak kazazedeleri kurtarmayı başardı.

Olayın sonunda, Indianapolis’teki 1196 kişiden sadece 317’si canlı kurtulmuştu.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...