Hangi site daha popüler?

Hangi site daha popüler?

Bildiğimiz gibi Alexa, internet sitelerini popülerliklerine göre sıralıyor. Bu sıralamayı yaparken, kendi toolbar’ını kullanan ziyaretçilerin istatiktiklerinden yararlanıyor. En çok ziyaret edilen site 1. olmak üzere yapılan sıralamada öne geçmek, sitelerin reklam gelirlerinde önemli rol oynuyor. (Alexa destekli Opereysin Toolbar)

Bu testimizde, aynı kategorilerde yarışan (veya birbiriyle alakalı) sitelerden hangilerinin Alexa sıralamasında üstte yer aldığını soracağız. Bakalım Alexa sıralamalarını yeterince takip ediyor musunuz?

1) Google mı, Yahoo! mu?

2) Internet.com mu, Cnet.com mu?

3) Myspace mi, Facebook mu?

4) StumbleUpon mı, Technorati mi?

5) WordPress.com mu, WordPress.org mu?

6) Google UK mi, Google Fr mı?

7) A List Apart mı, Web Design Wall mu?

8 ) Apple mı, Adobe mu?

9) Amazon mu, Ebay mi?

10) İHA mı, DHA mı?

Tahminlerinizi bir kenara kaydettiyseniz, cevaplara geçebiliriz.

Cevaplar

1) Google – Yahoo!:

Cevap: Yahoo!. Google, arama motorları arasında 1. sırada olmasına rağmen, domain sıralamısında 2. sırada yer alıyor. Yahoo! ise 1. sırada.

2) Internet.com – Cnet.com:

Cevap: Cnet. Cnet 133., internet.com ise domain’ine rağmen 3245.

3) Myspace – Facebook:

Cevap: Sanılanın aksine kazanan Myspace. Myspace 6., Facebook ise 8. sırada.

4) StumbleUpon – Technorati:

Cevap: StumbleUpon. StumbleUpon 380., Technorati ise 440. sırada.

5) WordPress.com – WordPress.org:

Cevap: WordPress.com. WordPress.com 40., yararlandığı blog platformunun resmi sitesi WordPress.org ise 1953. sırada.

6) Google Fr – Google UK:

Cevap: Google Fr. Google Fr 20. sıradayken, Google sayfaları arasında onu ufak bir farkla Google UK takip ediyor (23.).

7) A List Apart – Web Design Wall:

Cevap: Web teknolojileri üzerine yazıların yer aldığı iki siteden kazanan A List Apart. A List Apart 18472. sırada. Webdesignerwall.com ise 48234. sırada yer alıyor.

8 ) Apple – Adobe:

Cevap: Apple. Apple 66. sırada. Adobe ise 73. sırada.

9) Amazon – Ebay:

Cevap: Ebay. Ebay 17., Amazon ise 28. sırada.

10) İHA – DHA:

Cevap: Türk haber ajansları arasında kazanan İHA. CNN’e göre dünyanın 3. büyük haber ajansı olan İhlas Haber Ajansı 46338. sırada. Doğan Haber Ajansı ise 343395. sırada yer alıyor.

Sevebilirsin...

2 Yanıt

  1. mustafa dedi ki:

    2. sorunun cevabı sürpriz değil. çünkü cnet.com gücünü download.com gibi bir domain’den alıyor.

    3. cevap enteresan. herhalde myspace’i daha popüler yapan ziyaretler ekseriyetle kırsaldan geliyordur 🙂 🙂

    6. sorunun cevabı çok manidar değil. o kadar fark, fark sayılmaz. zaten iki ülkenin nüfusları çok yakın.

  2. mustafa dedi ki:

    8. cevaptaki apple adobe olayının sebebi de bence, adobe’un navigasyon özürlü sitesi ile apple’ın bir çok filmin trailer’ını yayınlaması olabilir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir