Obama’nın Üretkenlik Sırları

Obama’nın Üretkenlik Sırları

Ocak 2009’dan beri ABD Başkanlık koltuğunda oturan Barack Hussein Obama, yoğun çalışma hayatında üretkenliğini korumak için çeşitli yöntemler uyguluyor. İşte bu yöntemlerden öne çıkanlar:

1- Gece Saatlerinde Çalışarak Güne Avantajlı Bir Başlangıç Yapmak

Michael Lewis’e göre; “Doğrusunu söylemek gerekirse, Cumhurbaşkanı Obama’nın günü ilginç bir şekilde geceden önce başlar. Çoğu zaman saat 7’de uyandığında bir şeyleri çoktan halletmiş olur.” Obama’nın ailesi yataklarına çekildikten sonra, Obama o gününden kalan ufak tefek şeyler üzerinde çalışırmış.

2-Karar Verme Süreçlerini Sınırlandırmak

Her yeni yönetimde Beyaz Saray operasyonları gittikçe karışık bir hal almaya başlamış. Harry Truman zamanında, Cumhurbaşkanının 12 ayrı asistanı vardı. Ama şuan Beyaz Saray’da benzer ünvana sahip olan 100’den fazla insan var. Sonuç olarak, Cumhurbaşkanı Obama bilgi akışını sınırlamayı deniyor, bu sınırlama sabahları kıyafetlerini giyinmesi sürecini de içeriyor. Obama, Michael Lewis’e bu konu ile ilgili; “Ne giyeceğim veya ne yiyeceğim hakkında kararlar almak istemiyorum.” demiş. Cumhurbaşkanı alınacak olan kararlara dair hatırlatıcı notlar ona ulaştığında alt kısımda; ‘katılıyorum’, ‘katılmıyorum’ ve ‘tartışalım’ yargılarını içeren işaretleme kutularının olmasını tercih ediyor.

3- Yöneltilen Eleştirileri Dışarıda Bırakmak

Obama, çoğunlukla haberlerin kritik olanlarını aralarından seçmeye çalışır ve o kimsenin dünyadan tamamen uzak kalamayacağının bir diğer deyişle “cam fanusta yaşayamayacağının” farkındadır. Obama, Michael Lewis’e bu konuda şöyle bir açıklama yapmıştır; “Bu meslekte kısa sürede açıkça anlaşılan şeylerden biri şu: Dışarıda insanların Barack Obama denildiğinde akıllarına gelen bir karakter var ve bu ben değilim.”

4- Egzersiz Yapmak

Başkan Obama her güne kendi kişisel spor salonunda 45 dakikalık ağırlık egzersizleri ya da kardiyo yapmakla başlar. Obama’nın sağlık raporlandırmalarını oluşturan WebMD şirketinin açıklamasına göre; “Onun egzersize dair düşüncesi: “Antrenman saatlerimi verirseniz zamanımın geri kalanı daha verimli olacaktır.” şeklindedir. Bazen de Obama her biri ciddi basketbol deneyimine sahip olan az sayıda Washingtonlı arkadaşıyla düzenli basketbol maçları yapar.

5-Kişisel Zamanını Özel Tutmak

Barack Obama’nın günlük planında tartışmasız, değişmeyen 3 farklı vakit vardır.

-Sabah egzersizi

-Kızları ile birlikte akşam yemeği

-Ailesi uyuduktan sonraki gece zamanı

Obama için her zaman dilimi ona ayrı bir fayda sağlar; Spor salonu vücut sağlığını korumak için, gece geç saatler biriken işleri halletmesi için ve oldukça özel olan akşam yemeği anı onun için özellikli bir zamandır.

Kaynak: 99U

Sevebilirsin...