Nehir Mağarasından Enfes Görüntüler

Nehir Mağarasından Enfes Görüntüler

Laos’un Khammouane eyaletinde yer alan Tham Khoun Xe yani Khoun Xe Mağarası, turistlerin gözde mekanlarından biri. 6,5 kilometre uzunluğundaki bu nehir mağarası, dünyanın en büyükleri arasında. Duvarları arası genişlik 76 metreyi, yükseklik ise 56 metreyi buluyor. Yani tavan, 17 katlı bir bina kadar yüksek! Mağaraya girmek serbest, ancak ulaşımın zor olması sebebiyle “tur turistleri”ne pek de hitap etmiyor. Dolayısıyla ziyaretçi sayısı aman aman fazla değil. Neyse ki, gidemeyenleri de düşünen birileri var. Kendini mağaralara adamış Beijingli Ryan Deboodt isimli fotoğrafçının drone’uyla çektiği görüntüler, televizyon habercisi diliyle, “nefesleri kesiyor”.

Deboodt, iki gün boyunca mağarada kayak ile yolculuk etmiş ve bu esnada drone’u ile uzun uzun görüntü alma fırsatı bulmuş (O Drone bu drone: DJI Phantom Three). Normalde turistlerin tünelin ilk 300 metresine kadar gitmelerine izin veriliyormuş. Neyse ki özel izinle fotoğrafçı ve ekibi bütün mağarayı dolaşabilmişler.

“Çok boş gibi geliyor. Ama sonra uzaklara bakıyorsunuz ve kocaman dikitler görüyorsunuz. Çok garip bir duygu bu. Hiç bir şey yokmuş gibi, ama yanlarda çok sayıda devasa yapılar var.”

Mağaranın neredeyse tamamen karanlık olması, çekimleri zorlaştırmış. Videoda da görebileceğiniz gibi, yer yer sadece kayaklardan ve fenerlerden süzülen ışıklarla çevreyi görmek mümkün oluyor:

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...