Telefon şarjı nasıl uzun süre dayanır?

Telefon şarjı nasıl uzun süre dayanır?

Telefon şarjı nasıl uzun süre dayanır?

Cep telefonları hayatımıza girdi gireli, günlük konuşmalarımınız ana unsurlarından biri haline geldiler. “Şebeke zayıf!”, “Şarjım kalmadı”, “Mesaj yolladım, gelmedi mi?” gibi ifadeleri her gün onlarca kere duyuyoruz.

Her pilli elektronik eşyada olduğu gibi, cep telefonlarında da temel bir problemimiz var: Şarj! Prize yakın olduğunuz sürece bu yönden derdiniz olmayacaktır ama, uzun bir yolculuk yapacak, yolculuk sırasında da cep telefonunuzu şarj etme imkanı bulamayacaksanız; kara kara düşünmeye başlarsınız: “Ne yapsak?” 

Bu yazımızda, telefon şarjımızın daha uzun süre dayanması için yapabileceklerimiz sıralanıyor. Sizin ekleyeceğiniz bir şey var mı?

1. Telefonunuzu kapatın. Aramaları cevaplamayacağınız zamanlarda telefonunuzu kapalı tutmanız daha mantıklı. Yine telefonun sinyal alamadığı tünellerde veya baz istasyonuna uzak olduğunuz diğer yerlerde telefonunuzu kapatın. Çünkü böyle bir durumda, telefonunuz sürekli yeni bir baz istasyonu arayacağı için daha fazla enerji tüketecektir. Bazı telefonlarda otomatik şarj tasarrufu özelliği vardır, fakat bu özelliğin devreye girmesi için genellikle 30 dakika sinyal alamamak gerekir. Bu süre zarfında telefonunuzun şarjı boş yere azalacaktır.

2. Telefonunuzun titreşim özelliğini kapatın. Bu özellik, oldukça fazla şarj harcamanıza sebep olabilir. Onun yerine telefonunuzu zil sesine ayarlayın ve zil sesini de olabildiğince kısın.

3. Cep telefonunuzun zemin ışığını kapatın. Bu ışık, aydınlık-karanlık her yerde, telefon ekranında yazanları görmeniz için eklenmiştir. Eğer işinize yaramayacaksa kapatabilirsiniz. Eğer kullanmanız gerekiyorsa, zemin ışığının aktif olacağı süreyi olabildiğince kısa bir süreye ayarlayın. Genellikle 1 veya 2 saniye yeterli olacaktır. Bazı telefonlarda bunun yanında ambiyans ışığı sensörü bulunur. Bu sensörü kullanarak da zemin ışığının ortamın aydınlığına göre açılıp kapanmasını sağlayabilirsiniz.

4. Gereksiz özellikleri kullanmaktan kaçının. Telefonunuzu uzun bir süre şarj edemeyecekseniz, kamerasını açmayın, internet bağlantısını kullanmayın. Eğer telefonunuzda bluetooth özelliği varsa, kullanmayacağınız zaman kapatın.

5. Aramaları kısa tutun. Bu çok bilindik bir ifade ama, her zaman “Kapatmam lazım, şarjım bitiyor!” dedikten sonra dakikalarca konuşmaya devam edenlere rastlıyoruz. Bazen şarjın bitmesi, telefonu kapatmak için güzel bir bahane olabilir; ama gerçekten şarja ihtiyacınız olacaksa, konuşmalarınızı kısa tutmayı denemelisiniz.

Bu yazı WikiHow’da yayınlanan How to make your phone battery last longer? yazısından tercüme edilmiştir.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

3 Yanıt

  1. checka dedi ki:

    Bu maddeleri yapması kolay ama üşengeçler için zor.”Ben yüzlerce ytl harcadığım telefonumda da tasarruf mu yapacağım yahu?” diyenler için bir tavsiyem var:Philips xenium serisi cep telefonları şarj bakımından uzun süre dayanmalarıyla meşhur.Ben kullandığımda ayda 1 şarj ediyordum(titreşimle 15-17 gün arası değişiyordu).

  2. ali dedi ki:

    ya ben bunları nabıyım en iyisi yanında batarya olmalı

  3. suzi demirel dedi ki:

    pppff. ne olck böyle bahaneler ne yapim bn bnları bncede yanımızda bi tane dha fazla batarya bulunmalı.