16 Ağustos 2005 // {opereysin}
1 oy, ortalama: 5 / 51 oy, ortalama: 5 / 51 oy, ortalama: 5 / 51 oy, ortalama: 5 / 51 oy, ortalama: 5 / 5 (1 oy) Yollaniyor ... Yollaniyor ...
 
Ekle
Digg
Technorati
StumbleUpon
Reddit

* Bilgisayarınızı, direkt güneş ışığı alabilecek bir yerde kullanın. Yakınlarda kalorifer veya benzeri bir ısıtma cihazı da bulunursa iyi olur. Ortamın nemli olması, olaya ayrı bir anlam katacaktır.

* Bilgisayarınız kilitlendigi zaman, ”reset” tusuyla filan uğraşmayın. Power tuşuyla kapatın ve birkaç saniye bile geçmeden hemen açın.
* Elektrikler kesildiğinde, bilgisayarınızı kapatmayın. Elektrik geldiğinde yaşanacak ani voltaj değişiminin, monitörünüzde oluşturacağı görüntü ile sabit diskinizden gelecek garip seslerin senfonik uyumu size ilginç bile gelebilir.
* Bilgisayar masanızı sabitlemeyin. Böylece her tuşa bastığınızda sallanan bilgisayar, size ”interaktif” bir his verecektir.
* Bilgisayarınızın kasasını, havalandırma delikleri kapanacak şekilde bir duvara yaslayın. Böylece işlemcinizin soğuması için gereken hava dolaşımını ve iş kaybını onleyebilir, bilgisayarınızla ‘’sıcak” ilişkiler kurabilirsiniz.
* Bilgisayar monitörünüzde sabit bir görüntüyü saatlerce tutun. Böylece, monitörünüzün fosfor tabakasında oluşacak zedelenme sonucu, monitörünüz kapalı iken bile o görüntünün silüetini görebilirsiniz.
*Bilgisayarınızın fişini topraksız bir prize takın. Aynı prizden diğer elektronik cihazların da güç sağlaması, bilgisayarınıza giden akımda hoş değişiklikler yapacaktır.
* Küçük kardeşinizin veya çocuğunuzun bilgisayarınızın disket sürücüsüne bozuk para ve benzeri şeyleri
sokmasına aldırmayın. Bilgisayarınızın içinde birikecek bozuk paralar, ona tasarruf alışkanlığı, bilgisayar tamircinize de para kazandıracaktır.
* Eğer modem kartı, ses kartı ve benzeri kartları çok sık takıp çıkartıyorsanız, her seferinde bilgisayarınızın kasasındaki o vidaları açmak büyük dert haline gelebilir. Hele bir de yıldız tornavidanız yoksa, bu iş bir eziyet halini alabilir. Bu kadar uğraşacağınıza, bırakın bilgisayarınızın kasası sürekli açık kalsın. Annenize de söyleyin, sehpanın tozunu alırken bilgisayarınızın devrelerine de bir el atsın.
* Tüm bunları yaptığınız halde, bilgisayarınız hala calışmakta ısrar ediyorsa, en etkili ve son çare olarak kaldırıp pencereden atabilirsiniz.

Bu yazı 16 Ağustos 2005 günü, saat 12:00 sıralarında opereysin tarafından yayınlandı. İlgili olduğu kategori: Komik, Yaz bi yere. Bu yazıya yapılacak yorumlardan haberdar olmak için RSS 2.0 beslemesini kullanabilirsiniz. Yorum yapma ve pingleme kapalı.


Yorum Yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Kısayollar
2 sütun