Otelde Nasıl Güvende Olurum?

Nereye gittiğinizden bağımsız olarak, otel odanızın oturup yatabileceğiniz ve dinlenebileceğiniz bir yer olmasını istersiniz. Fakat rahat ve güvende hissetmiyorsanız bunu yapmak zor olur. Otel odasında güvende kalabilmeniz için, eski bir CIA teknisyeninin bu otel güvenlik kontrol listesi size yardım edebilir.

ABD deniz piyadelerinin eski bir askeri ve CIA’nin eski bir teknisyeni olan Drew Dywer, gezginler için pek de güvenli olmayan yerler de dahil olmak üzere, dünyanın dört bir yanını gezme şansı bulmuş bir isim. Eğer tüm dünyayı görmeyi planlıyorsanız ve konaklama sırasında güvende olmak istiyorsanız, Dwyer kişisel otel güvenlik kontrol listesini SOFREP.com’da paylaşmış:

1. Kapınızın arkasındaki yangın merdiveni planının bir kopyasını edinin veya yapın. Bunların çoğu doğruca dışarı çıkıyor.

2. Zemin veya en üst katta kalmayın.Zemin katına davetsiz misafirler kolayca erişebilir ve üst katta ise hiçbir odaya önlem almak için izin verilmiyor. Çoğu üçüncü dünya ülkesinde, birinci ya da ikinci (Avrupai) katlara acil durum araçları ulaşabiliyor.

3. Orada olmasanız bile “Rahatsız Etmeyin” işaretini kapınızda tutun.

4. Her zaman odanızın gizlice dinlenildiğini varsayın. Odada olmasanız bile radyo ve televizyonu kısık seste hep açık tutun.

5. Boş olsa bile perdenizi/panjurunuzu hep kapalı tutun.

6. Boş olduğunda odanızda bir ışığı açık bırakın.

7. Acil bir gidiş durumunda eşyaların (para, kimlik, pasaport vs.) olduğu küçük bir “hızlı kaçış” çantası bulundurun.

8. Kapı tokmağına konabilecek bir hareket alarmı taşıyın. 25 lira civarındaki bu aletleri çoğu elektronik mağazasında bulabilirsiniz.

9. Yatağınızın yanında ve kolunuzun ulaşabileceği yerde bir el feneri bulundurun.

Çoğu gezgin için bunlardan bazıları (özellikle gizlice dinlenilme kısmı) aşırı gözükebilir ama yine de akılda bulundurmakta yarar var…

Kaynak: Lifehacker

Sevebilirsin...

1 Yanıt

  1. Gulsah Artas dedi ki:

    Bunları yaparken ben daha korkarım aslında. Tedirginligimi arttırır.