Işın Kılıcı Elinizin Altında

Işın Kılıcı Elinizin Altında

Bildiğiniz gibi heyecanla beklenen Star Wars: the Force Awakens sinema filmi bugün itibariyle vizyona girdi. Film bekleneni karşılayacak gibi. Ne kadar gişe yapar onu zaman gösterecek ama eski ile bugünün arasındaki en büyük fark filmlerin artık bir de sosyal medya taraflarının olması. Yani artık sinema salonunda sunduğu 2 saatlik gerçeklik yeterli değil. Hayranlarına geri kalan zamanda da bu deneyimi yaşatmayı hedefliyorlar. Son yıllarda Prometheus ve The Martian filmlerinde de gördüğümüz gibi gerek Facebook gerek Youtube üzerinden senaryoyu destekleyici video ve paylaşımlar yapılıyor. Böylelikle seyirciye filmin kendi gerçekliği içinde yer bulması sağlanıyor.

Benzer bir mantıkla geçtiğimiz günlerde Google mini bir internet oyunu yayınladı. Adı: Lightsaber Escape yani Işın Kılıcı Kaçışı. Siz elinde ışın kılıcıyla Stormtrooperlarla savaşa savaşa hangara ulaşmaya çalışan bir karakteri oynuyorsunuz. Yapmanız gereken size atılan ışınları kılıcınızla onlara geri sektirmek. İşte burası çok ilginç. Çünkü ışın kılıcınızı farenizle değil akıllı telefonunuzla yönlendiriyorsunuz.

Işın Kılıcı Elinizin Altında

Bilgisayarınızdaki internet tarayıcısından oyunu açtıktan sonra size akıllı telefonunuzla girmek üzere bir link veriliyor. Telefonunuzla o linke bağlandığınızda kalibrasyon için bir buton çıkıyor.

Bu işlemden sonra telefonunuz bilgisayarınızdaki oyuna hazır oluyor. Telefon ekranında çıkan düğmeye tıklayarak kılıcınız açıyorsunuz ve mücadele başlıyor.

Işın Kılıcı

Grafikler bir web oyunu için oldukça üst düzey denebilir. Telefonunuzu ister tek elle ister iki elle tutarak kılıca yön verebilirsiniz. Karakterin ölmesi durumu yok galiba. Sol altta kaçış süresi görülüyor. En kısa sürede kaçmak hedef anlaşılan. Ben 2:56 yaptım. Bakalım beni geçebilecek misiniz?

İyi eğlenceler 🙂

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...