Sıkça Söylenen Altı Yalan

Sıkça Söylenen Altı Yalan
Aslında yalan demek belki de biraz ağır kaçtı ama; bu yazımızda yer alan cümleler nerede ve ne zaman kurulursa kurulsun, neredeyse her zaman yanlış çıkıyorlar. Kendini de, başkalarını da kandırmaktan vazgeçmek istersen (istemelisin); bu altı cümleyi bir kenara not et (etmeyeceksin) ve lütfen bir daha söyleme (sence?).

Bu seyredeceğim son bölüm olacak

Arkadaş ortamında biri bir dizi ismi söyler. Daha önce hiç duymamışsındır. Yemez içmez, eve gider, seyretmeye başlarsın. Haftada bir seyredilmek üzere hazırlanan bölümlerden 50’sini birden önünüzde bulunca, kontrolü tamamen kaybedersin. “Şu bölüm de bitsin bırakacağım”, “Şu sahne nasıl bitiyor, bakıp kapatacağım” derken oturduğu yere kök salanlar var. Aman dikkat.

Yazmama gerek yok. Hatırlarım

Öyle diyorsun ama, o iş öyle olmuyor işte. Hatırlamayacaksın. Ne kadar dikkatini vermiş olursan ol, işin sonunda tamamen aklından uçup gidecek. Bu gereksiz ve yersiz hafıza düellonla başbaşa kalacaksın. Gerçi not alsan da not aldığın yeri bulamayacağını hepimiz biliyoruz. Ama en azından denemiş olursun.

Finalleri kafama çok takıyorum ya. Nasıl olsa hallederim

Çalışmadıysan, halledemezsin. Vize, final, quiz, sözlü, yazılı, pratik… adının ne olduğu fark etmez; sınav varsa, kafana takacaksın! Endişelenmekte çok haklısın.

Bugün kesin erken yatacağım

Gece geç yatarsın, sabah spatulayla kazıyarak çıkartılırsın yatağından. Göz kapakların açılmamak için direnirken; ağzından bu cümle çıkar. Akşam gelince yatmayacaksındır. Gece erkenden yatacaksındır. Akşam eve gelir, vurur kafayı yatarsın. İyice bir uyursun. Sonra yapman gereken işlere girişirsin: Dizinin yeni bölümü, oyunda atlaman gereken level gibi önemli işlerden bahsediyoruz tabi ki. Bir bakmışsın, yine gecenin üçü olmuş. Déjà vu mu? Değil değil, bildiğin aymazlık.

Beş dakika daha!

“Beş dakika daha uyuyayım ya. Beş dakika. Ya da 10 dakika olsun. Hemen hazır -” [Bu noktada uyudun]

[Bir hayli zaman sonra]

“Hangi yıldayız?!”

Reklam arasında kalkarım

Dünyanın en eften püften bahanesi için kutlarız seni. Birbirimizi kandırmayalım, kalkmayacaksın. Bir reklam arası, iki reklam arası derken saatler geçecek; o iş ertesi güne kalacak. Tabi ertesi gün de reklam araları var ve sen reklam aralarında işe başla[yama]ma uzmanısın.

Şimdii… Bu yalanları bir kenara bırakacak mısın? Yoksa bırakmayacak mısın? Cevabın olumsuzsa, yazı girişindeki amcayla tekrar göz göze gel. Fikrin değişir.

Kaynak: College Humor

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...