Hızlı ve Akıllıca Çalışmak için Tavsiyeler

Hızlı ve Akıllıca Çalışmak için Tavsiyeler

Eskilerin söylediği gibi; “Akıllıca çalış, az çalış.” Fakat bu söz gerçekte ne anlama geliyor? Patronlar tepenizde dikilirken, müşteriler ürünlerini piyasaya sürmek için sabırsızlanırken, nasıl odaklanacak ve her şeyi verimli bir şekilde halledeceksiniz? Baskı altındayken bile nasıl etkili sonuçlar elde edeceksiniz?

Bazen ne yapacağımızı biliriz ama kendimizi fazla kaptırırız ya da aşırı taahhütlerde bulunuruz. Böylece zaten dolu olan yapılacaklar listemize sadece daha fazla iş ekleriz. Her şeyin öncelikli olduğunu hissederiz ve nereden başlayacağımızı ve ne zaman ara vereceğimizi bilemeyiz. O oranda tükenmişlik ve yorgunluk oluşur. Elbette yöntemimiz işe yaramaz ve hiç bir şey halledemeyiz.

Daha verimli çalışmak; sebat, metanet ve kusursuz bir odaklanma gerektirir. Ama bir kere zamanınızı çalan şeyleri aradan çekmeyi alışkanlık haline getirebilirseniz, emeğinizin meyvelerini toplayacak vakti bulabilirsiniz. Bu 7 madde daha hızlı ve akıllıca çalışmanıza yardımcı olacaktır:

1. Planlama

Planlama, ajandanızı verimli bir şekilde programlamanıza yardımcı olabilir. Yapılacak işleri, kontrol edebileceğiniz parçalara bölün. Bu şekilde en önemli parçalar öne çıkacaktır. Bunlara odaklanarak; iyi beslenme, egzersiz yapma, rahatlama vb. gibi konularda kendinize zaman ayırabilme fırsatı bulursunuz. Kendinizle yeterince ilgilenmezseniz, çalışma veriminizi kaybedersiniz.

2. Çok fazla görev yüklenmeyin

Çok şeyi bir arada yapmayı verimlilik sananlar var. Halbuki böyle yapmak, tam odaklanmayı engelliyor. Sürekli vites değiştirmeye sebep oluyor ve verimi azaltıyor. Bu şekilde hiç bir şeyi gerçekten tamamlayamayacağınızı hissediyor olabilirsiniz. Saatinizi kurun ve 90 dakikalık bölümler halinde çalışın. Her işe başladığınızda, ya 90 dakika veya iş tamamlanana kadar çalışın. Hangisi önce olursa. Sonra mola verin ve tekrar edin.

3. Bir başkası için önemli olan her şey önemli değildir

Bir başkasının aciliyeti olduğunu söylediği konular, paniğe neden olabilirler. Eğer söylendiği kadar önemli olmadığını düşünüyorsanız, bu işi de önem sırasına göre sıraya koyarak, en önemli işleri öncelikli olarak yapmanız yerinde olur.

4. Kapatın

Telefonunuzu ve bildirimlerinizi kapatın. Eğer ihtiyaç duyuyorsanız, otomatik telesekreteri ayarlayabilirsiniz. Eğer sadece elinizdeki görevlere odaklanır, cevapsız çağrıları ve bildirimleri sonraya bırakırsanız, daha fazla iş halledeceksiniz.

5.Ara Verin

Kalkın ve hareket edin, silkelenin. Uzun süre bilgisayar ekranına bakanlarda göz yorgunluğu ve başağrısı olur. Dışarıda hızlı bir gezintiye çıkın ve yenilenmiş ve enerji toplamış şekilde geri dönün.

6.Kapalı Kapı Politikası

Pozisyonunuzu koruyun! Ofisinize girip çıkan insanlar verimliliğinizi etkiliyor ve her seferinde işinize baştan başlamak zorunda kalmanıza sebep oluyorsa, buna engel olun. Çalışma saatlerizi kesin olarak belirleyin ve işinize bağlı kalın.

7.Gözler İkramiyede

İşin sonuna bakın. Büyük resmi görün. İşlerin üstesinden nasıl en iyi şekilde gelebileceğinize odaklanın. Hareket halindeyseniz, hedefinize yaklaşıyorsunuz! Büyük resmi gözünüzün önünden ayırmazsanız, önemsiz parçalar veya mükemmeliyetçiliğiniz işi tamamlamanıza engel olamaz.

Kaynak: Lifehack

Seda Avcı

21 yaşımdayım ve turizm rehberliği mezunuyum.Bir yandan da web tasarım kursuna gidiyorum.Bundan sonra web programlama ve grafik tasarım öğrenmeyi amaçlıyorum.Okuduğum bölümün etkisiyle belki de, mitoloji, arkeoloji, tarih ile ilgilenmeyi ve gezmeyi severim.Gezdiğim yerlerle ilgili bir şeyler yazmak, fotoğraflar çekmek çok keyifli.Fizik ve biyoloji diğer ilgi alanlarımdan.Bunlarla ilgili makaleler okumayı, belgeseller izlemeyi çok severim.

Sevebilirsin...