İllüzyona Kapılın

İllüzyona Kapılın

Herkes az çok hayatında bir müze gezme deneyime sahip olmuştur. Peki hiç Canlı Müze‘de bulundunuz mu?

Dünyada özellikle Uzak Doğu’da popüler olan Canlı Müze şimdi İstanbul’da ziyaretçilerini bekliyor.

İlk kez Kore’de 2009’da açılan müzeden, Uzak Doğu’da 10 adet bulunuyor ve bu Trick Art akımının ilk Avrupa ayağının İstanbul olması bizim açımızdan güzel bir şans.

Bu müzede ünlü ressamların güzel tablolarının röprodüksiyonları içinde kendinizi bulacak, hafızanıza kazınmış olan karakterlerle poz verirken, klasik bir fotoğraf çekme deneyiminden çok uzaklaşacaksınız.

Tabi sensör yerleştirilmiş olan videoları da unutmamak lazım. Sizin elinizi algıladığında çalan bir piyano hayal edin. Çok eğlenceli değil mi?

İllüzyona Kapılın - 2

O zaman size müze hakkında kısa bir bilgi vereyim:

Öncelikle resimlerin çok iyi bir şekilde duvarlara resmedilmiş olmasının yanı sıra; sizi oyuna dahil etmek adına, resim yanında bulunan nasıl poz vermeniz gerektiği hakkındaki kısa bilgiler ve fotoğraf çekme noktaları işinizi kolaylaştıracak.

İllüzyona Kapılın - 3

Ama benim tavsiyem fotoğraf çekme noktalarına bağımlı kalmayın. Bazı durumlarda kadrajınıza istemediğiniz görüntülerde girebiliyor çünkü.

Bazı fotoğrafları çektikten sonra rotasyonuyla oynamanız da, resimlere gerçeklik katacaktır.

İllüzyona Kapılın - 4

Yaklaşık 2 saat bu müze için ideal ama isterseniz kahve molaları ile bu zamanı yarım güne yayabilirsiniz.

Şimdiden iyi eğlenceler 🙂

İlgilenenler için detaylı bilgi: Canlı Müze.

Ayşegül Ercan

Eski yazılımcı, yeni @Turk_Telekom cu, sanat sever, spor sever, dünyayı gezer, kahve tutkunu, müzik aşığı, Avrupa Birliği Projeleri gönüllüsü, internet teknolojileri uzmanı

Sevebilirsin...