Müze soygunu neler düşündürüyor?

Müze soygunu neler düşündürüyor?

Müze soygunuKanada, Hollywood filmlerine konu olabilecek milyonlarca dolara mal olan bir soygun haberiyle sarsılmış.

Habere göre, İngiliz Kolombiyası’ndaki Antropoloji müzesinde, soygundan bir kaç saat önce en önemli 2-3 güvenlik kamerası bozulmuş. Bundan hemen sonra müze güvenliğini arayan bir kişi, alarm şirketinden aradığını belirterek sistemde bir arıza olduğunu ve bu gece verilebilecek alarm uyarılarını dikkate almamalarını söylemiş.

Telefondaki kişinin söylediklerine inanan güvenlik görevlileri, gelen bir alarm uyarısını iptal etmişler.

Müzenin tek gece bekçisi sigara molası verdiğinde hırsızlar gaz maskeleriyle içeriye girmiş, ve önlerine kimsenin çıkmaması için gaz sıkmışlar.

Neticede toplamda 2 milyon dolarlık 12 parça altın çalışma ve 3 altın kaplı kolye kayıplara karışmış.

Müzenin içinde bulunan gizli kameraların görüntüleri de polislerin bir işine yaramamış. Çünkü müzenin ışıkları geceleri söndürüldüğü için kameralarla işe yarar bir görüntü kaydedilememiş.

Polis, bu soygun şeklinin, o gece hapiste olmayan Vancouverli bir hırsızın çalışma şekline çok benzediğini söylemiş. Hırsız, büyük mücevher dükkanların, karmaşık güvenlik sistemlerini bloke ederek soymasıyla ünlüymüş.

Bu haberden çıkarılabilecek 2 ders var herhalde:

1) Alarm şirketinin sistemi zırt pırt arıza vermemeli. Güvenlik görevlileri telefonla arayan herhangi birisine bile bu konuda inanabiliyorlarsa, alarm şirketi bu işi çok sık yapıyor olmalı. Öbür ihtimali düşünmesek daha iyi…

2) Ya müzenin ışıklarını söndürmeyin veya müzelerde gece görüşlü kameralar kullanın.

Anlaştık mı?

Fotoğraf: Müzeden çalınan çalışmalardan biri…

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...