FeedBurner, AdSense’e başlıyor

FeedBurner, AdSense’e başlıyor

FeedBurner LogosuGoogle tarafından geçen yıl 100 milyon $‘a satın alınan FeedBurner, servislerini kullanan blogların ve web sitelerinin beslemelerinde (feed) AdSense reklamları yayınlamalarına imkan sunmaya başlıyor. Bir kaç yayıncıyla denenmeye başlayan reklam sisteminin, bir süre sonra bütün yayıncılara genişletileceği söyleniyor. Opereysin.com’un FeedBurner hesabı (Feed’lerimizde reklam kullanılmıyor) için FeedBurner böyle bir seçenek sunmaya başlamış. Genel için hizmetin yaygınlaşıp yaygınlaşmadığını bilmiyoruz.

Bildiğiniz gibi FeedBurner, isteyen blogların feed yazılarının arasına, bir kaç yazıda bir reklamlar serpiştiriyordu. AdSense’in de devreye girmesiyle, yayıncılar hali hazırda yayınlanan bu reklamların arasına AdSense’in içerik reklamlarını ekleyebilecekler.

Google’ın AdSense için kullandığı ödeme sistemini bütün FeedBurner hesaplarını kapsayacak şekilde genişletmesi bekleniyor. Daha önce TechCrunch’ta FeedBurner’ın çekle ödeme sistemi eleştirilmişti. FeedBurner hala yayıncılarına reklam kazançlarını elle yazılmış çeklerle yollamaya devam ediyor.

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...