iPhone hafızası nasıl silinir?

iPhone hafızası nasıl silinir?

iPhone’un cep telefonu piyasaını sarsmasının ardından 2 yıl geçti. Bu iki yıl içerisinde milyonlarca insan iPhone sahibi oldu. Bu kullanıcıların büyük bir bölümü tamamen kullanılamaz hale gelene kadar iPhone’undan ayrılmak istemese de, şu ya da bu sebeplerle telefonunu elden çıkarmak durumunda kalan binlerce insan var (Belki de 3GS’ye geçeceklerdir kim bilir).

Bilgi depolayan bir aleti elden çıkarırken yapmamız gereken en önemli işlemin ne olduğunu, bilgisayarlarımız sebebiyle biliyoruz: Kişisel bilgilerimizi temizlemek.

Her yıl binlerce bilgisayar, doğru şekilde temizlenememiş kişisel bilgilerle dolu olarak 2. el piyasasına sunuluyor. Hatta bunlardan bazıları; banka bilgisayarları, özel şirket bilgilerini tutan bilgisayarlar oluyor.

Zarar vermek isteyen kişiler için, bu bilgilerin “muhteşem” olduğu su götürmez.

8 ve 16 GB’lik hafızalarıyla iPhonelar da küçük bilgisayarlar sayılabilirler. En az bilgisayarlar kadar önemli bilgiler (İletişim bilgileri, banka hesapları vs) içerebilen bu küçültülmüş bilgisayarlar da, elden çıkarılmadan önce ihtimamla temizlenmeliler.

Peki bu temizliği yapabilmek zor mu? Aslında hayır.

2.0 yazılım güncellemesini yaptıysanız, aşağıdaki basit işlemleri uygulayarak, kısa sürede siz de iPhone’unuzun hafızasını temizleyebilirsiniz:

1. Ayarlar‘a (Settings) girin.
2. Genel‘e (General) tıklayın.
3. En aşağıya inin ve Reset‘e tıklayın.
4. Tüm içerik ve ayarları sil (Erase All Content and Settings)‘e tıklayın.
5. Bütün bilgileri silmek istediğinizi, iki kere onay tuşuna basarak kabul edin.

Bu işlem yaklaşık bir saat sürecektir. İşlemin sonunda telefonunuzda OS 2.0’ın fabrika çıkışı hali bulunacak. Özel verileriniz tamamen silinmiş olacak.

Hepsi bu kadar…

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...

2 Yanıt

  1. elvan dedi ki:

    mrb ı phone 4 s kullanıcısıyım ve hafızamdaki msjları silemiyorum lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.

  2. cuma dedi ki:

    ayarlardan genele giriyorum tüm ayarları sıfırlamam için lazım olan şifreyı unuttum nasıl silecem yardımcı olurmusunuz