Evden Çalışanlara Tavsiyeler

Evden Çalışanlara Tavsiyeler

Evden çalışmak göründüğü kadar kolay değil. Bütün sorumluluğun sırtınızda olması da bir problem, sosyalleşme imkanınızın azalması da. Daha önce bu konuda bazı yazılar yayınlamıştık.

Sabah

1. Güne dışarıda başlayın.

Bazı insanlar uzun ofis günlerinden sonra kafa dinlemek için akşam egzersiz yapar. Ancak çiçeği burnunda Evde Çalışan Personel olarak biliyorum ki, iş günüm başlamadan önce çoktan evden çıkmış olacağımı bilmek hoşuma gidiyor. Sabahları koşuyorum, dönüşte kahve alıyorum ve eğer hava güzelse çatıya çıkıp bir kaç dakikalık esneme hareketlerini yapıyorum (San Francisco’da yaşamanın en güzel avantajlarından biri).

2. Bir jean geçirin.

Pijama yerine jean giyin. Jean, anında kendimi derli toplu hissetmemi sağlıyor. Ayrıca aklımı işime vermemi sağlayan bir ofis üniforması giymek hoşuma gidiyor.

3. Ciddi bir “başlangıç saati” belirleyin — hazırlanmak için birkaç dakikanızı ayırın

Evde çalışmanın güzel bir yanı 9.15 hatta 9.30’a kadar geciktiğinizde size göz devirecek kimsenin olmamasıdır. Ancak bu durum üretkenliğinizi sabote edebilir. Saat 9’da bilgisayar başında olmayı seviyorum. Normalde işe gitmek için yolda geçirilen süreyi, çalışma alanımı toparlayarak geçiriyorum. Ofiste çalışıyorsanız, düzeltilmemiş bir yatak sizi rahatsız etmez. Evdeyse durum çok farklı. Bu tür şeyler dikkatinizi dağıtabilir. Çalıştığınız mekanı temiz ve düzenli tutmak, işinize %100 oranında odaklanmanızı sağlar.

Öğleden sonra

1. Masanızı düzenleyin.

Masanız 9’dan 5’e yönetim üssünüz olduğu için, öğle yemeği sırasında kupa, tabak ve başka yığınlarla mahvolması muhtemel. Gün ortasında beş dakikalık bir ara verin ve etrafı toparlayın.

2. Öğleden sonra yürüyüşe çıkmak için kendinizi zorlayın.

Bunu bir arkadaşımdan ilham aldım. Her gün saat 1 veya 2’de köpeğini (köpek isteğe bağlı!) yarım saatlik yürüyüşe çıkartıyor. “Bu sayede zihnimi dinç tutuyorum ve bacaklarımı esnetiyorum.” diyor. Oldu bu iş.

Günün sonunda

1. Güzelce doldurulmuş buzdolabından yararlanın.

Bir dostumun bana hatırlattığı gibi; “Buzdolabınızı sağlıklı, iyi yiyeceklerle doldurmak size kalmış. Fazladan bir desteğe ihtiyacınız olduğunda koyu bir kahve yapabilecek olmak da…” Bu sebeple Pazar günleri market koşu parkurum oldu ve sağlıklı şeyler dışında bir şey almamaya dikkat ediyorum (Tamam belki 1 veya 2 paket cips ve sos, herkesin kusurları var).

2. Paydos saati.

Resmi bir “başlangıç saati” belirlediğiniz gibi, gün sonunda paydos saatinizin belli olması da önemli. Tek yapacağınızi, o saat geldiğinde, basit bir hareketle dizüstünüzü kapatmak. Yarın güne aynı verimle başlayabilmek için bu şart.

Kaynak: Time

WoW

zamanının çoğunu hukuk fakültesinde geçiriyor.

Sevebilirsin...