İş günleri nasıl planlanır?

İş günleri nasıl planlanır?

İş günlerimizi planlarken, zorluğuna veya gerektirdiği dikkat düzeyine bakmadan, işlerimizi ajandamızda bulunan ilk boşluğa not almak gibi bir davranışımız var. Bir toplantı mı yapacağız? Ajandadaki ilk boşluk Cuma akşamı mı? O zaman Cuma akşamı görüşüyoruz… İyi de, doğru mu yapıyoruz? Neyi yaptığımız kadar, ne zaman yaptığımız da önemli değil mi?

Elbette. Google Apps for Work Ürün Pazarlama başkanı Jeremiah Dillon, ekibine yazdığı bir tavsiye mailini, beğenilmesi üzerine Medium’da da paylaşmış. Bu yazıda, iş günlerinin planlanmasıyla ilgili yararlı tavsiyelerde bulunuyor:

İşlerinizi planlarken, seçtiğiniz gün ve zaman dilimi gerçekten önemli. Enerji düzeyiniz, hafta boyunca dalgalanma gösterir, bu yüzden siz de ona uygun planlama yapmalısınız:

Pazartesi: Hafta sonundan çıkışta, yeni haftaya uyum sağlamak zorlayabiliyor. Hedefler belirlemek, organizasyon, planlama gibi düşük talepli işleri bu güne planlayın.
Salı, Çarşamba: Enerji zirvede. En zor problemleri çözme, yazma, beyin fırtınası yapma işleri bu günlerde yapılmalı.
Perşembe: Enerji azalmaya başlıyor. Toplantıları, özellikle de alınacak kararlar oy birliği gerektiriyorsa, bu günlere planlayın.
Cuma: Enerji dipte. Açık uçlu işleri, uzun dönemli planlamaları ve iletişim bağları kurmayı bugüne saklayın.

Üretkenlik gerektiren işlerinizi, sabahlara almaya çalışın. Akşam saatlerinde karar verme yorgunluğu gelişir. Bu yüzden, üretkenlik gerektiren işler yapmanız verimsiz olacaktır. Akşamları, fazla düşünmenizi gerektirmeyen, monoton işlerinize ayırın.

Ne dersiniz? Haklı değil mi?

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...