Daha İyi İletişim İçin Merak Edin

Daha İyi İletişim İçin Merak Edin

Yeni birisiyle tanıştığınız zaman, daha iyi bir ilk izlenim oluşturabilmek için muhtemelen kendi görünüşünüz ve sesiniz üzerine yoğunlaşıyorsunuz. Aslında birisiyle gerçek anlamda iletişim kurmak istiyorsanız, kendiniz hakkında düşünmeyi bırakıp karşınızdakine yoğunlaşmayı tercih etmelisiniz.

İş blogu Inc.‘de de bahsedildiği gibi, kendilerine ilgi duyulduğunun gösterilmesi çoğu insanın hoşuna gidiyor. Standart muhabbetlere katlanmak daha kolay bir tercihmiş gibi görünse de, her insan anlatılmayı bekleyen ilginç hikayelerle dolu ayrı bir dünyadır. Dolayısıyla, biriyle ilk kez görüşeceğiniz zaman biraz meraklanın.

Özel alanlarına girmeden, haklarında sorular sorduğunuzda, karşınızdaki kişi size cevap vermeye daha açık olacaktır. Bir kere konuşturmayı başarabilirseniz, karşınızdakinin dikkatini size odaklaması daha kolay olacaktır.

Konuşurken, sorularınızı henüz hakkınızda neredeyse hiçbir şey birmeyen birisiyle konuştuğunuzu unutmadan, hakkınızda olumsuz bir izlenim oluşturmayacak şekilde seçmelisiniz. İlgili ve açık fikirli davranarak, karşınızdakinin hayal gücünü ateşleyecek ve muhabbete katalizör olacak bir giriş yapabilirsiniz. Öncelikle konuyu karşınızdaki kişinin hobilerine, kariyer hedeflere getirebilir, bunlar üzerinde konuşurken daha farklı konularda sorular sorabilirsiniz.

Bir başka deyişle, tek ihtiyacınız olan, kişinin damarını bulmak. Gerisi çorap söküğü gibi gelir.

WoW

zamanının çoğunu hukuk fakültesinde geçiriyor.

Sevebilirsin...