IFTTT Tariflerimize Bayılacaksınız!

IFTTT Tariflerimize Bayılacaksınız!

Opereyşın’ın sevgili takipçilerinin, 9 yıldır adım adım geliştirdiğimiz birbirinden harika içeriklerimizi daha kolay tüketebilmeleri için sürekli çalıştığımızı biliyorsunuz. Bu doğrultuda, oldukça yararlı bir servis olan IFTTT’de de değişik tariflerle yerimizi aldık. Şu tariflerimizi kullanmaya hemen başlayabilirsiniz:

  • Araştırma kategorisinde yayınlanan içerikler, Feedly hesabımda daha sonra okunacaklara kaydedilsin.
  • Yeni içerikler, daha sonra okumam için Pocket hesabıma kaydedilsin.
  • Yeni içerikler, Evernote hesabıma kaydedilsin.
  • Yeni içerikler, Instapaper hesabıma eklensin.
  • Yeni içerikler, mail adresime gönderilsin (Opereyşın Mektubu servisimiz de çalışmaya devam ediyor).

İyi hoş da, IFTTT Ne?

IFTTT, ya da uzun ismiyle “If This Than That” (Eğer öyleyse, şöyle olsun) servisini daha önce kullanmamışsanız, mutlaka bir şans vermelisiniz.

2010 yılında kurulan IFTTT, kısaca değişik servisleri bir araya getirmeye yarıyor ve büyük bir eksikliği tamamlıyor. Mesela iş yerinden ayrıldığınızda otomatik olarak eşinize SMS yollayabiliyor, telefonunuzla çektiğiniz fotoğrafları hemen mail adresinize gönderebiliyor, yarın yağmur bekleniyorsa cep telefonunuza bir uyarı gelmesini sağlayabiliyorsunuz.

100’den fazla servisi, verdiğimiz örneklerdeki gibi birbirine bağlamak mümkün. Daha da önemlisi IFTTT‘de, kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda tarifler (recipe) üretmeniz çok çok kolay.

Her şey hayal gücünüze kalmış.

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...