Harçlık Tespit Komisyonu

‘Bayram çocuğu’ ile reşit herhangi bir birey arasında imza olunan işbu sözleşme; Ramazan Bayramı’nın üçüncü gün gecesine kadar geçerli olup, taraflar maddeler doğrultusunda hareket edeceklerini şahitler huzurunda kabul ve beyan eder.

Bayram Harçlık Tespit Komisyonu, 2010 Ramazan Bayramı harçlığının alt sınırını; temizinden 10 kağıt olarak belirlemiştir! Tefe tüfe, es geçilmiş olup ÇÇC (Çokomel, Çatapat, Cips) fiyatlarına endeksli olarak hazırlanan tarife şu şekildedir:
Birinci derece akraba, 6-12 yaş arası; 15-50 TL. İkinci derece akraba, 12-18 yaş arası 10- 30 TL. Kapıya gelen bayram çocuğu; 10 TL, artı 1 şeker…

– Amcalar, ağabeyler özellikle de babalar; pijamalı değil, pantolon giymişken öpülecektir. El cebe girince uzun süre karıştırmak yasaktır!

– El öpücü, minik konfeksiyon ürünleriyle (mendil, çorap vs.) geçiştirilmeyecek, tekrar gelmesin diye tırnaklarına çıkmayan seçim boyasından sürülmeyecektir.

“Senin para tamam da, likid fonda şimdi, zaman meselesi” demek, evde yokmuş süsü vermek, apartman diyafonundan azarlamak mikropluktur!.. Duyarsız büyükler, camlarına top kaçabileceğini, arabalarının çizilebileceğini peşinen kabul etmiş sayılırlar.

– Ziyaret ve el öpme rotası, bir önceki bayramda verdiğiniz harçlıklar dikkate alınarak çizilecek, pintilerin eli çeneye değdirilip es geçilecektir! Unutmayalım ki, Çocuk Anayasası şöyle der: “İnsan sevmediği kişiyi, ancak dövdüğü için öper!”

– Derslerdeki başarı, misafirlikte dut gibi oturmak, ütülenmiş süper şahane bayramlıklar, akmayan burun ve kedileri tekmelememek teşvik tedbirleri olarak ‘ek ödemeye’ tabi tutulacaktır.

– Elimiz şekerlik içinde yakalanamadığı sürece, şeker ikram edilmemiş sayılıp tekrarını talep hakkı mahfuzdur. Suçun sabit olması hâlinde, alınan şekerlere ilaveten cepten 2 bonbon usulca bırakılacaktır…

– Toplanan şekerlemeler erimeye, hasılat ise; muhtemel delik cepten düşme, avuçlarken zayi olma, kudurukluk yaparken yitmeye karşı sigortalanacaktır.

– Toplanan harçlığın net miktarı ve nereye harcandığı hiçbir şekilde, hiç kimseye açıklanmayacaktır! Madem anneler, babalar, büyükler her şeyi bilir, yaptıklarımızı söylememize gerek yoktur.

– İkram edilen şeker, çikolata, tatlı yahut bahşiş esnasında, annelerin gözlerini pörtletmesi, kaşlarını kaldırması, sotede eti burkması, “Cavidan Hanımcım, çok yemesin soonra ishalll oluyor” şeklinde rezil etmesi yasaktır! Lütvenn diyorus…

Bayramınızı kutluyor, ellerinizden öpüyor ve rica ediyoruz; elinizi bol ve çabuk tutunuz…

Halime Gürbüz – Türkiye

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...