Online Favicon Oluşturmak

Online Favicon Oluşturmak

Favicon, tarayıcıların “Sık Kullanılanlar” bölümlerinde ve adres çubuklarında gördüğümüz minik resimlere verilen isim. Hemen her web sitesinin kendine göre bir favicon’u oluyor ve faviconlar genellikle sitelerin logolarını yansıtıyor.

Favicon Generator isimli bir web uygulaması, hayalinizdeki favicon’u, hiç bir grafik programına bağlı kalmadan üretebilmenize imkan tanıyor.

Uygulama ile bir kaç işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz: Temiz ve kocaman bir sayfa açıp, gönlünüze göre boyayarak favicon’unuzu üretebiliyor, bu esnada favicon’unuzun normal boyutlarda (16px x 16px) nasıl görüneceğini görebiliyor, bilgisayarınızdan bir resim yükleyip küçülterek bu resmi .ico dosyasına çevirebiliyorsunuz.

Cümlenin son bölümü biraz anlamsız kalmış olabilir. “Neden .ico uzantısı?” diye sorabilirsiniz. Faviconların tarayıcılar tarafından doğru şekilde görüntülenebilmeleri için .ico formatında olmaları gerekebiliyor. En azından IE, .ico formatında olmayan resim dosyalarını tanımayabiliyor.

Ürettiğiniz Favicon çalışmalarını, isterseniz site üzerinde sergileyebilorsunuz.

Eğer siteniz için Favicon üretebilecek kullanımı kolay ve kullanışlı bir uygulama arıyorsanız, Favicon Generator tam da size göre!

Favicon Generator

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...