Opereysin Bülteni yayında!

Opereysin Bülteni yayında!
Etiket bulutunun nesi yeni sayılabilir ki? Opereysin.com’un yeni servisi etiketbulutum, size özel bir etiket bulutu sunuyor. Blog dünyasında büyük bir yenilik sayılabilecek bu özellikle, neleri daha çok beğendiğinizi öğrenmeniz artık çok daha kolay.

Merhaba,

Güncelleme duyurumuzdan beridir üzerinde çalıştığımız Opereysin Bülteni servisimizi yayına aldık. Bundan böyle üye girişi yaptığınızda ilk olarak profil sayfanız yerine bu sayfaya yönlendirileceksiniz.

etiketbulutumPeki bu sayfada neler var? Kısaca sayacak olursak, son girişinizden beri eklenen yazılarla ilgili bir uyarı kutucuğu, Yenilikler başlığı altında Site Hakkında kategorimizdeki son 3 yazının başlıkları, kaç gündür aramızda olduğunuzu, bu süre zarfında kaç yazıyı oyladığınızı ve kaç yorumu beğendiğinizi gösteren renkli kutucuklar, profil sayfanızla ilgili kısayollar ve sitemizdeki tercihlerinizin bir özetini  gösteren Üye Bilgilerim, Tercihim ve Şu anda… kutuları. Bunların dışında, en önemli yeniliğimiz olan Etiketbulutum da bu sayfamızda yer alıyor.

Etiketbulutum‘u kısaca şu şekilde açıklayabiliriz:

Etiketbulutum, sizin en çok beğendiğiniz yazıların etiketlerinden, size özel bir gerçek zamanlı etiket bulutu oluşturuyor.

Sistem şu şekilde çalışıyor: Opereysin.com’da bir yazıya oy verdiğinizde, 5 üzerinden verdiğiniz oy ve yazıya ait etiketleri ilişkilendiriyoruz. Bir etiket birden çok yazıda bulunabildiği için, aynı ifadeyle etiketlenmiş ne kadar çok yazıyı oylarsanız, o etiket o kadar değer kazanıyor. Fakat kazanacağı değer, yazılara verdiğiniz oya göre değişiyor.

Böylece hangi etiketlere daha çok ilgi duyduğunuzu kolayca anlayabiliyorsunuz.

etiketbulutum örnek

Etiketbulutum Beta aşamasında olarak değerlendirilebilir. Servise eklemeyi düşündüğümüz pek çok özellik var. Bu özelliklerin başındaysa, hiç şüphe yok ki, etiketbulutum’un farklı web uygulamalarına entegre edilebilmesi yer alıyor.

Bir hatırlatmada bulunmakta fayda var: Yakın zamana kadar etiket sistemini kullanmadığımız için, bugün yazılarımızın yaklaşık yarısı etiketlenmemiş durumda. Bu sebeple etiketlenmemiş yazılara verdiğiniz oylar, şimdilik etiketbulutum‘a yansıyamıyor. Ancak yazılarımızı etiketlemeyi sürdürüyoruz ve yazılara verdiğiniz oylar, yazılar etiketlendikçe etiket bulutunuzda görüntülenecektir.

Opereysin Bülteni‘nde ve etiketbulutum‘da karşılaştığınız hatalar, eksikler veya eklenmesini istediğiniz özellikler olursa, bizimle iletişime geçmenizden memnuniyet duyarız.

Bu servisle ilgili düşüncelerinizi de öğrenmekten isteriz.

Hepinizi bu yeni servisimizi kullanmaya davet ediyoruz.

Aşağıda Opereysin Bülteni‘nin örnek ekran görüntüsünü görebilirsiniz:

Opereysin Bülteni Örnek

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...