Photobucket’a ne oldu?

Photobucket’a ne oldu?

Photobucket logoFotoğraf yükleme ve paylaşım sitelerinin öncülerinden olan Photobucket.com sitesi, 17-18 Haziran arasında bir gün kadar kapalı kaldı. Flickr’daki bir ekran görüntüsüne göre sayfaya Türkçe olarak “Bizi hatırlayan var mı? Unutulduğumuzu düşündük ve tekrar hatırlatmaya karar verdik!” yazan bir Türk hacker grubu siteyi çökertmiş.

Süre boyunca site ziyaret edildiğinde bir web hosting firması olan ATSPACE Hosting’in sayfası yükleniyordu. Bu hosting şirketinin, Photobucket.com’un hosting hizmetlerini üstlenen firma olmaması da hack haberlerini doğrulayabilir.

Photobucket, halihazırda Alexa’ya göre web siteleri arasında ilk 2,500’de yer alıyor. Site geri geldi, fakat dosya paylaşımı gibi güvene dayalı bir hizmette bu kesintinin kullanıcı güvenini sarsacağına kesin gözle bakmak gerekiyor.

Photobucket’ın forum sayfası çalışır durumda. Sitenin saldırıya uğrayıp uğramadığının sorulduğu bir forum sayfasında site yetkilileri “durumun DNS servislerindeki geçici bir arızadan kaynaklandığını, kullanıcıların sadece bir bölümünün problemden etkilendiğini ve daha fazla açıklama yapamayacaklarını” açıkladılar. Bu açıklama pek çok kullanıcı tarafından tatmin edici bulunmadı.

Site kapalı kaldığı bir günün ardından yeniden yayında görünüyor. Sayfayı görüntüleyemiyorsanız, şu yöntemi deneyebilirsiniz:

– Başlat -> Çalıştır -> cmd yazın
– Açılan pencereye ipconfig /flushdns
– Sayfayı yüklemeyi tekrar deneyin.

Bu noktada, Photobucket’ta daha önce buna benzer bir olayın, hatta kısa süreli bir downtime’ın bile yaşanmadığını hatırlatmak yerinde olacak.

Photobucket, pek çok Türkçe ve yabancı web sitesi tarafından da, sitelerinde yayınlanan resimlerin barındırılması amacıyla kullanılıyordu. Photobucket’ın ücretli servisini kullanan kullanıcılar da bu durumdan zararlı çıktılar.

Photobucket yetkilileri daha sonra konuyla ilgili tatmin edici bir açıklama yapmadılar ve hack girişiminde bulunulup bulunulmadığını cevapsız bıraktılar.

Konuyla ilgili bilgiler geldikçe, yazıyı güncellemeye çalışacağız. Bu konuda farklı bir bilginiz varsa, siz de yorumlarınızla bizi haberdar edebilirsiniz.

Aşağıdaki güncellemeler yazıya eklenmiştir:
Güncelleme 1: Bir Türk Hacker grubunun siteyi çökerttiği iddia ediliyor.
Güncelleme 2: Photobucket ekibi, siteyi yeniden yayına geçirmeye hazırlanıyor.
Güncelleme 3: Site tekrar yayında. Fakat resimlere ulaşılamıyor.
Güncelleme 4: Site ve resimler yeniden yayında.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...

2 Yanıt

  1. Derya dedi ki:

    Sitenin tekrar kapatılmış olması mümkün mü? Cmd komutlarını girmeme rağmen hala bu uyarıyı alıyorum; Resimler ve site geri döndü demişsiniz ama ben de mi bir sorun var yoksa site hala kapalı mı anlayamadım çünkü ne resimlere ne de siteye ulaşamıyorum.

    • victory dedi ki:

      Şu anda siteye ulaşılabiliyor. Kısa süreli bir kesilme yaşanmış olabilir.